Martorelles

El grup Piaggio anuncia que s'endú la producció de Derbi a Itàlia

El grup motociclista italià Piaggio ha decidit traslladar la producció de motocicletes de la fàbrica de Derbi a Martorelles cap a altres plantes italianes. Ho anunciat en un discret apunt al final d'una nota informativa sobre la reunió del consell de direcció de l'empresa, en què apunta els plans per reestructurar la producció del grup a Espanya. El trasllat de producció suposa el tancament de la planta catalana i la destrucció de més de 200 llocs de treball directes. Els sindicats esperen conèixer de primera mà els detalls d'aquesta decisió per confirmar el tancament definitiu de la planta.

Actualitzat
El comunitat de Piaggio diu que el consell d'administració ha aprovat "reestructurar" la seva activitat a Espanya, on només té la planta de Martorelles en el marc d'un procés que suposarà "transferir la producció d'aquest establiment a altres fàbriques del grup italià". El grup justifica la decisió per la voluntat de racionalitzar la producció a Europa i garantir una millor eficiència i productivitat de les operacions del grup.

Piaggio afegeix que la relocalització no ha de significar la desaparició de la mítica marca catalana, sinó que la reordenació de la producció del grup ha de permetre generar sinergies per ajudar a enfortir la seva quota de mercat de Derbi.

Primer pas


A finals de febrer, Derbi ja va comunicar la seva intenció d'adjudicar a una de les seves plantes italianes dos nous models, un de 50 cc i un altre de 125 cc, que havien de començar a fabricar-se a la fàbrica de l'empresa a Martorelles a partir d'aquest any, segons l'estratègia industrial pactada en 2009. Precisament a aquest acord s'ha referit el líder de CCOO a Catalunya quan ha valorat la notícia. Joan Carles Gallego ha recordat que Derbi es va comprometres a mantenir la plantilla.

En aquell moments, fonts sindicals ja van apuntar que aquell era el primer pas de la companyia per portar a terme la centralització de tota la seva producció a Itàlia, que és on el grup matriu té totes les seves altres fàbriques.

Aquest tancament se suma a l'anunciat fa poc per Yamaha, un altre fabricant de motos amb planta a Catalunya. En aquest cas, el tancament deixa 388 treballadors sense feina.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut