El PSC afirma que la retallada situa el pressupost en Salut a nivells del 2003.
El PSC afirma que la retallada situa el pressupost en Salut a nivells del 2003.
Barcelona

El PSC acusa el govern de desmuntar el model sanitari públic amb les retallades

El PSC alerta que la retallada a la sanitat també comportarà una reducció de plantilla al sector i acusa el conseller de Salut, Boi Ruiz, de desmuntar el model sanitari públic. "En 60 dies, aquest govern ens ha tornat a situar com estàvem el 2003. Estan desmuntant i fent perdre la confiança en el servei públic de salut, el més ben valorat pels ciutadans i amb millors resultats des de fa molts anys", ha assegurat el portaveu del Grup Parlamentari Socialista a la comissió de Salut, Josep Maria Sabaté.

Actualitzat
En declaracions als mitjans al Parlament, Sabaté ha assegurat que "empitjorar les llistes d'espera no farà res més que, un altre cop, massificar les consultes: els ciutadans s'hauran d'esperar més, sense cap garantia de temps màxim".

El PSC considera que la retallada del 10% "no es pot reduir sense prescindir de personal". "Com podran rebaixar el preu de l'activitat, el preu del producte final, sense tocar una vegada més els salaris dels nostres professionals? Pensem que al darrere de tot això hi haurà, com a conseqüència probable, algun tipus de reorganització de les plantilles", ha afegit.

En aquest context, Josep Maria Sabaté ha anunciat que els socialistes presentaran "una moció en el proper ple perquè volem que el conseller digui amb tota claredat quines són les intencions, quin és el full de ruta de Salut durant els propers quatre anys". "Estem cada dia amb una qüestió diferent, amb una notícia diferent que ens fa pensar que no hi ha un full de ruta real sobre el sistema públic de salut".

El diputat socialista ha conclòs que si es rebaixa en 1.000 milions d'euros la partida en salut, es tornarà "a un pressupost assignat per capita gairebé dels anys 2003-2004".
Anar al contingut