Trípoli

Els opositors a Gaddafi recuperen la ciutat de Brega i demanen a l'ONU que aprovi un atac aeri

Els insurgents han aconseguit expulsar els seguidors de Gaddafi de la ciutat petrolera de Brega i continuen alerta per protegir-la del possibles atacs. Segons alguns testimonis, un avió de combat ha llançat aquest dimecres una bomba al port d'aquesta la localitat, seu d'una important terminat petrolera. Els insurgents han creat un consell nacional i demanen que sigui reconegut com l'únic interlocutor legítim del país. També han fet una crida a l'ONU perquè autoritzi un atac aeri contra els "mercenaris" de Gaddafi. Paral·lelament, el Tribunal Penal Internacional obrirà una investigació al voltant de la violència a Líbia. El fiscal presentarà un informe sobre els crims comesos al país des del 15 de febrer.

Actualitzat
Els insurgents controlarien la zona oriental de Líbia i també la ciutat de Brega, que aquest dimecres ha estat atacada per un avió de combat de les tropes fidels a Gaddafi. En aquests enfrontaments haurien mort sis persones, quatre opositors i dos mercenaris, segons informen fonts mèdiques i voluntaris. Diversos testimonis mantenen que hi ha hagut més ferits i morts entre els seguidors de Gadaffi, però que els seus companys se n'han endut els cossos.

La localitat de Misrata, a l'oest de Líbia, està alliberada, segons informa la BBC citant fonts opositores. Malgrat això, en aquesta localitat encara han continuat els enfrontaments entre partidaris i detractors del líder libi.

A l'oest, a Zawiya, a 50 quilòmetres de Trípoli, també hi ha hagut en les últimes hores una ofensiva de les forces de Gaddafi, tot i que han estat derrotats pels revoltats. I a Trípoli, un camió cisterna ha explotat prop de la residència del coronel Gaddafi sense provocar danys. No se sap encara l'origen d'aquesta explosió.

L'ofensiva de les forces pro Gaddafi es produeix mentre a Bengasi s'està organitzant un consell militar per donar forma a un exèrcit d'oposició que es pugui defensar dels atacs.

Evacuar els estrangers

L'ONU ha fet una crida a l'evacuació massiva dels estrangers de Líbia davant la catàstrofe humanitària a les fronteres, sobretot a la de Tunísia, on intenten contenir com poden l'allau de desenes de milers de refugiats que s'hi amunteguen.

Dos vaixells de guerra

Dos vaixells de guerra dels Estats Units creuen el canal de Suez en direcció a les costes de Trípoli amb la missió de fer tasques d'evacuació i de caire humanitari.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut