Bilbao

Detenen 4 suposats etarres al País Basc acusats d'assassinar un inspector de policia a Arrigorriaga

En plena treva d'ETA, La Guàrdia Civil ha detingut quatre suposats etarres, dos homes i dues dones, a Bilbao i a Galdakao que formarien part d'un comando legal d'ETA. Els detinguts haurien participat en l'atemptat contra l'inspector de policia Eduardo Puelles, assassinat el 19 de juny del 2009 a Arrigorriaga. En un dels pisos dels detinguts hi han trobat armes i explosius. L'operació continua oberta.

Actualitzat
La Guàrdia Civil ha detingut aquesta matinada a Bilbao i a Galdakao quatre persones, dos homes i dues dones, que formarien part d'un comando legal d'ETA. És a dir que serien activistes etarres no fitxats.

Els quatre detinguts feia temps que estaven establerts a Biscaia i haurien participat en l'atemptat contra l'inspector de policia Eduardo Puelles, assassinat per ETA el juny de 2009 a la localitat biscaïna d'Arrigorriaga.

Els detinguts són Iñigo Zapirain, Beatriz Etxebarria i Lorena López, capturats a Bilbao, i Daniel Pastor, detingut a la veïna població de Galdakao. S'investiga si haurien pogut prendre part en altres accions terroristes, com ara l'atemptat contra la casa caserna de la Guàrdia Civil a Burgos el juliol del 2009, un mes després de l'assassinat del policia Eduardo Puelles.

Els escorcolls han permès localitzar armes i material per a l'elaboració d'explosius. L'operació policial continua oberta. El gener passat, ETA va decretar un alto el foc permanent i general.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut