Trípoli

El ministre de l'Interior i mà dreta de Gaddafi dimiteix i crida l'exèrcit a donar suport a les protestes

El ministre de l'Interior de Líbia, Abdullah Younis, ha dimitit, segons Al-Jazeera. En un comunicat difós per la cadena àrab, Younis ha afirmat que s'uneix a "la revolució del 17 de febrer" i ha demanat a l'exèrcit que doni suport a la població i que n'escolti les "legítimes demandes". La dimissió del titular d'Interior se suma a la de diferents diplomàtics, la del ministre de Justícia i també a la de militars i policies que es negaven a disparar i agredir els ciutadans que es manifestaven.

Actualitzat
"El bombardeig contra la població civil és el que ha fet que m'uneixi a la revolució. Mai vaig imaginar que arribaríem a disparar contra la gent", ha afirmat el ministre de l'Interior, qui ha afegit que les forces armades han d'estar al "servei de la població".

Abdullah Younis era un dels més estrets col·laboradors de Gaddafi i formava part del moviment dels llavors coronels que al seu costat van fer el cop d'estat per accedir al poder el 1969. La seva dimissió es produeix després del discurs de Gadaffi, en què, amb un to desafiant, ha assegurat que "no abandonarà el poder i que està "disposat a morir a Líbia" i a combatre "les rates que creen els disturbis" fins a "l'última gota" de la seva sang.

La dimissió del ministre d'Interior no ha estat l'única. Els ambaixadors de Líbia als Estats Units, Polònia, l'Índia, Indonèsia, Austràlia, Malàisia i el representant a la Lliga Àrab han presentat la seva renúncia en les últimes hores. Amb aquest gest, expressen la seva disconformitat amb la repressió del règim de Gaddafi contra la població, segons informa la cadena Al-Jazeera.

En declaracions a aquest mitjà de comunicació, el representant diplomàtic de Líbia a l'Índia, Ali el Essawi, ha denunciat que Trípoli "està ocupada per mercenaris" i que s'està utilitzant el Ministeri d'Afers Estrangers libi "contra els libis". "Estan fent coses horribles amb la gent". "Gaddafi ha de renunciar perquè s'aturi aquest bany de sang", ha afegit el diplomàtic.


Anar al contingut