Madrid

Esperanza Aguirre anuncia que té càncer de mama i que es retira "uns dies"

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha anunciat que es retira "uns dies" perquè li han detectat un bony al pit. En un acte públic, Aguirre ha explicat que el bony l'obliga a "desaparèixer uns dies de la circulació", ja que "s'ha d'operar". Tot i això, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha assegurat que "el càncer és una malaltia igual de curable que la resta" si s'agafa a temps, i que el seu cas "té un bon pronòstic, per sort".

Actualitzat
Ha estat una revisió ginecològica rutinària el que ha permès diagnosticar un càncer de mama a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, segons ella mateixa ha explicat en l'acte d'inauguració d'una carretera a Madrid. Aguirre ha destacat el fet que la prevenció li hagi permès detectar el càncer "a temps".

Tot i admetre que "és molt desagradable fer-se mamografies", la presidenta de la Comunitat de Madrid ha fet una crida a totes les dones a fer-se aquest tipus de proves, sense que això vulgui dir que s'hagin de "col·lapsar els mamògrafs". Aguirre ha destacat que el càncer "fa el seu curs sense símptomes" i per aquest motiu "moltes vegades quan un no fa la prevenció s'agafa tard".

Aguirre ha afegit que "per sort" aquest no és el seu cas, ja que els metges li han donat "un bon pronòstic". Tot i això, "em traurà de la circulació uns dies, espero que pocs, i espero que tots vostès em desitgin sort", ha conclòs.

Missatges de suport per a la presidenta


L'anunci d'Esperanza Aguirre ha despertat ràpides i nombroses reaccions de suport. Segons fonts pròximes a la formació, el president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha obert la seva intervenció al comitè executiu nacional, que es fa a porta tancada, amb un missatge en què ha qualificat Aguirre de "dona animosa i d'enorme enteresa".

Per la seva banda, l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, ha afirmat que Aguirre té "tot el suport i tot l'afecte de tot el partit" i ha afegit: "Li desitjo el millor". Gallardón ha explicat que coneix la malaltia i que està segur que Aguirre aviat podrà estar un altre cop treballant, "totalment recuperada".

També ha volgut animar Aguirre el portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, que s'ha mostrat "convençut" que superarà la malaltia. Duran, que va ser operat també per un càncer just abans de la campanya de les eleccions generals del 2008, ha transmès "un missatge d'absoluta confiança" a la presidenta madrilenya.

També han mostrat el seu suport a Aguirre els reis, tota la cúpula del PP, i les ministres Elena Salgado, Trinidad Jiménez i Carme Chacón, entre molts altres.


VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut