Dos dels tres austronautes que han participat en el primer "passeig virtual" per Mart (Foto: ESA)
Dos dels tres austronautes que han participat en el primer "passeig virtual" per Mart (Foto: ESA)
Madrid

Tres astronautes del projecte Mars500 "passegen virtualment" per primera vegada per la superfície de Mart

L'home ha fet les primeres "passes virtuals" per Mart. Un grup de tres astronautes del projecte Mars500, el primer simulador complet d'un viatge tripulat a Mart, han participat en una expedició fictícia al planeta vermell organitzada per l'Agència Espacial Europea amb la finalitat de preparar-se de cara a l'arribada real de l'home a Mart.

Actualitzat
Després de 250 dies de viatge, la nau ha aterrat virtualment a Mart aquest dissabte, on els astronautes del projecte Mars500 han pogut explorar-ne la superfície. L'expedició ha realitzat les mateixes maniobres previstes a l'espai. Després d'entrar al mòdul d'aterratge es van desenganxar de l'òrbita i en aproximadament una hora van tocar el terra del planeta vermell.

Un cop a la superfície, els astronautes han realitzat un seguit d'activitats en un mòdul enganxat al transbordador i que s'ha decorat amb roques i sorra que imiten de la forma més real possible el paisatge de Mart.

L'Agència Espacial Europea ha explicat que la finalitat d'aquesta expedició és "preparar-se per donar un pas més en l'exploració espacial" i ha anunciat que es realitzaran dos exercicis més de simulació durant aquest mes de febrer.

El projecte Mars500 és un estudi pioner que aborda les qüestions psicològiques i tècniques a les quals han d'enfrontar-se els astronautes davant d'un vol espacial de llarg recorregut. La tripulació està formada per dos europeus i un xinès, que està vivint i treballant a la instal·lació com una expedició real a Mart.
Anar al contingut