El radiofonista Justo Molinero parla a la seu d'Òmnium Cultural, sota l'atenta mirada de la presidenta de l'entitat, Muriel Casals (F…
El radiofonista Justo Molinero parla a la seu d'Òmnium Cultural, sota l'atenta mirada de la presidenta de l'entitat, Muriel Casals (Foto: ACN)
Barcelona

Cent personalitats del món social, cultural i científic donen suport a la consulta d'autodeterminació del 10-A

A l'acte de presentació celebrat aquest dimecres a la seu d'Òmnium Cultural, el coordinador de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ha llançat una crida perquè els catalans votin en el referèndum no vinculant que tancarà l'onada de consultes per la independència de Catalunya, iniciada a Arenys de Munt el 13 de setembre del 2009. "Aquesta no és una consulta independentista ni unionista", ha aclarit Bosch, que ha assegurat que la plataforma que dirigeix només organitza i promou la votació, sense decantar-se per cap opció. "Volem obrir el debat, però no ser actors del debat", ha afirmat.

Actualitzat
La presentació d'aquest dimecres ha comptat amb els parlaments de l'empresari i comunicador Justo Molinero, l'actriu Anna Sahun i l'arquitecte Oriol Buhigas, i amb l'assistència de l'escriptor Jaume Cabré, els músics de la Companyia Elèctrica Dharma, la cantant Núria Feliu, l'actor Joel Joan o el periodista Màrius Serra, entre d'altres. Tots han fet acte de presència per expressar el seu suport a una iniciativa que també abonen metges, advocats, economistes i capellans.

En primer lloc, el locutor Justo Molinero, que ja va defensar el dret a decidir en la consulta que es va celebrar a Cornellà de Llobregat el 20 de juny passat, ha demanat als barcelonins que acudeixin a les urnes manifestant que "sempre hem estat uns ploramiques, però ara no ens han de donar res, cal veure les coses tal com són".

Seguidament, l'actriu Anna Sahun ha incentivat el vot reconeixent que "no tinc arguments per dir que no a la independència de Catalunya, de la mateixa manera que no tinc raons per no anar a votar".

L'acte s'ha tancat amb la projecció del vídeo inèdit "Dret a decidir!", en el qual el lingüista Joan Solà, mort recentment, s'afegeix a la crida a la participació i demana a la gent que vagi a votar el 10 d'abril. "Aquesta consulta té més valor que si tingués un valor legal: aneu a votar perquè voleu", expressa Solà.

Cent noms

Des de Barcelona Decideix s'ha subratllat que el centenar de personalitats adherides a la campanya per la consulta pertanyen als àmbits social, cultural i científic català, i que els polítics que donen suport a la iniciativa cívica no ho fan com a polítics.

Així, l'exvicepresident de la Generalitat Josep-Lluís Carod-Rovira apareix com a filòleg, l'actual conseller de Cultura, Ferran Mascarell, com a historiador i la líder d'Alternativa de Govern i exdiputada pel Partit Popular, Montserrat Nebrera, signa com a advocada.

Altres noms que donen suport a la consulta, que el desembre passat va començar la recollida de vot anticipat, són els periodistes Miquel Calçada, Carles Capdevila, Patrícia Gabancho, Eva Piquer i Toni Soler, els actors Roser Batalla, Roger Coma, Núria Hosta, Joel Joan, Sergi López i Mingo Ràfols, i els escriptors Víctor Alexandre, Josep Maria Espinàs, Julià de Jòdar, Màrius Serra, Isabel-Clara Simó, Vicenç Villatoro i Olga Xirinacs.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut