Madrid

Els promotors de Sortu registren al Ministeri de l'Interior la nova formació

Els promotors de Sortu, el nou partit de l'esquerra abertzale, ja han registrat al Ministeri de l'Interior la nova formació amb l'objectiu de poder-se presentar a les pròximes eleccions municipals del maig. A partir d'ara, Interior té vint dies per estudiar els estatuts del partit i decidir si el reconeix oficialment o si l'envia a la Fiscalia perquè considera que és continuador de la il·legalitzada Batasuna.

Actualitzat
Vuit dels deu promotors de Sortu, "néixer" en basc, han complert el tràmit que esperen que els permeti ser un partit polític legal. Han presentat la sol·licitud per registrar-se com a tal al Ministeri de l'Interior. Ho han fet després d'haver-se donat a conèixer aquests els últims dos dies i haver defensat que no són coninuadors de res i que rebutgen la violència, vingui d'on vingui, inclosa la d'ETA.

Coincidint amb aquest tràmit, que els líders de Sortu han fet acompanyats d'un membre del Sinn Féin irlandès, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha referit a la nova formació des del Conrés dels Diputats. Zapatero ha assegurat que "s'ha d'esperar" per veure si realment Sortu representa un canvi respecte de les formacions abertzales que tradicionalment donaven suport a la banda terrorista ETA.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut