La senadora flamenca Marleen Temmerman en una imatge d'arxiu
La senadora flamenca Marleen Temmerman en una imatge d'arxiu
Brussel·les

Una senadora flamenca proposa convocar una "vaga de sexe" per forçar la creació del nou govern

Sense sexe fins que no hi hagi nou govern. Aquesta és l'original proposta que una senadora flamenca ha fet a les dones dels polítics belgues. Segons la socialdemòcrata Merleen Temmerman declarar-se en "vaga de sexe" és la millor manera de desbloquejar les negociacions entre els partits i aconseguir que es formi el nou Executiu del país.

Actualitzat
Fa més de sis mesos que Bèlgica no té govern. Una insòlita situació que ha portat a la senadora socialdemòcrata Merleen Temmerman a demanar a les dones dels negociadors belgues que no mantinguin relacions sexuals amb els seus marits fins que no resolguin el problema.

Segons Temmerman, que forma part del Senat des de 2007 i és ginecòloga de professió, la peculiar mesura de pressió "podria funcionar al país" perquè "és millor que el cinisme" i apunta a l'èxit d'altres precedents a diferents punts del món.

La senadora posa l'exemple de Kènia i assegura que "després d'un any de malentesos, una agrupació de dones va demanar que es declarés la vaga de sexe fins a solucionar el conflicte i només una setmana després ja s'havia aconseguit el pacte".

De moment, però, ja fa 239 dies que els belgues estan sense executiu, després que el passat 13 de juny hi va haver les eleccions al país i els set principals partits no han aconseguit arribar a un acord per formar una coalició de govern.
Anar al contingut