Estats Units

Als Estats Units es bloqueja un dels dominis del web Rojadirecta

Les autoritats dles Estats Units han tancat l'accés a Rojadirecta.org, un dels dominis d'aquest lloc força conegut que proporciona enllaços a tot de webs des d'on es poden veure sense pagar retransmissions esportives diverses.

Actualitzat
Rojadirecta en realitat no ofereix cap esdeveniment esportiu sinó un munt d'enllaços amb altres llocs on sí que hi ha aquestes emissions, tot sovint provinents de cadenes que no encripten la seva programació digitalitzada.

Partits de futbol, voleibol, bàsquet i altres esports es poden veure, no sempre amb garantia de qualitat i sovint amb talls intermitents, en els llocs que Rojadirecta enllaça.

Ara, la decisió que s'ha pres els deixa sense un dels seus dominis, el ".org", però no afecta de moment els altres, ni el principal, el ".com".

En un comunicat que han incorporat al seu lloc, asseguren que les autoritats han intentat bloquejar l'accés a un lloc que "ha estat jutjat dos cops a Madrid". L'Audiència va desestimar una reclamació d'Audiovisual Sport la primavera passada en considerar que ells no fan comunicació pública, sinó que enllacen amb llocs que sí que ho fan. Segons el seu comunicat, aquesta decisió és un menyspreu a la sobirania de la Justícia espanyola.

Com que aquests dominis solen estar controlats per empreses nord-americanes, són aquestes les que poden prendre decisions unilaterals, però Rojadirecta anuncia amb rotunditat que no abandonarà les seves activitats i declaren que estan fent gestions legals per resoldre el conflicte als Estats Units. Mentrestant, a més, mantenen la seva actuació des de dominis que els nord-americans no poden bloquejar, com ara el ".es", el ".me" i el ".in".

Qui mana a internet

Ara bé, la qüestió central és la capacitat dels Estats Units per decidir de forma unilateral aquests tancaments abusant del fet que les organitzacions que fan la gestió internacional dels dominis i altres aspectes de les infraestructures d'internet es troben al seu país i han de respondre a les demandes de la seva Justícia.

El web tancat mostra amb claredat els logotips de les agències que han encarregat l'acció i s'hi explica que la causa és l'ús de continguts amb drets d'autor que es distribuxeixen sense pagar-ne l'adquisició.
Anar al contingut