Panell informatiu de vols que surten del Caire. (Foto: EFE)
La majoria de vols presenten retards. (Foto: EFE)
El Caire

Col·lapse a l'aeroport del Caire per fugir de la revolta a Egipte

Caos a l'aeroport internacional del Caire. Milers de passatges volen sortir del país i col·lapsen els mostradors i els controls de sortida. Turistes, expatriats i egipcis es barregen i lluiten per aconseguir els seus bitllets per fugir de la revolta. Diversos països han llançat una crida als seus ciutadans perquè no vagin a Egipte per fer-hi turisme i han començat a evacuar els residents en aquell país. Els Estats Units, el Regne Unit, Grècia, Turquia i diversos països del Golf han recomanat als seus ciutadans abandonar Egipte, i alguns països han posat vols especials a la seva disposició. Espanya encara no ha fet cap pas, tot i que hi ha almenys un centenar de turistes atrapats a la capital.

Actualitzat
L'aeroport internacional del Caire està col·lapsat des de dissabte per milers de passatgers que volen agafar vols per sortir-ne. Hi ha cues per aconseguir les targetes d'embarcament i més cues per passar els controls de seguretat. La majoria de vols estan retardats.

La situació s'ha agreujat per l'efecte crida de les recomanacions d'alguns països de no viatjar al país i d'abandonar la regió. Els Estats Units i Turquia s'han mobilitzat per treure els seus ciutadans d'Egipte. Istanbul en concret ha enviat tres avions per repatriar els 750 turcs que hi ha al país. Altres estats han recomanat als seus ciutadans que marxin del país en la mesura que els sigui possible, però no han mobilitzat efectius per anar-los a buscar.

Per altra banda hi ha companyies privades que intenten treure els seus treballadors o clients. És el cas del turoperador belga Jetair o les empreses Lafarge i Credite Agricole.

Catalans atrapats


El Ministeri d'Afers Exteriors espanyol de moment no mou fitxa. Dissabte va informar que no preveu la repatriació dels 800 residents i dels centenars de turistes que hi ha a Egipte.

Entre aquests turistes hi ha un grup de catalans i altres ciutadans de l'Estat que es troben al bell mig de la protesta. L'inici de la revolta els va agafar a Assuan, al sud del país, i van demanar a l'agència de viatges tornar a Barcelona. Aquesta els va traslladar a un hotel del Caire, un establiment, el Hilton, que es troba al bell mig de la capital i de les protestes. L'ambaixada espanyola els ha dit que els intentarà canviar d'hotel però ja els ha avisat que molt probablement no podran deixar el país fins dilluns.

Un altre grup de catalans, en canvi, ha pogut agafar un avió i tornar a casa després de fer nit a l'aeroport del Caire. Asseguren que el caos impera a les instal·lacions, que no hi ha vols ni bitllets per a tothom qui vol marxar i que la informació és pràcticament nul·la.

Els ports encara funcionen

El transport marítim no té tants problemes com l'aeri. El toc de queda imposat ha afectat els horaris, però tot i així els ports del mar Roig continuen transportant passatges i mercaderies. El canal de Suez també funciona amb normalitat.
Anar al contingut