Barcelona

La plaça de Sant Jaume es torna a convertir en l'escenari de la "proclamació de la República"

Barcelona ha fet aquest diumenge un viatge en el temps i s'ha traslladat vuitanta anys enrere. El motiu ha estat el rodatge d'una de les escenes principals del telefilm "14 d'abril. Macià contra Companys", que narra el moment històric en què es proclama la República catalana. Un tercer president de la Generalitat, Artur Mas, també s'ha pogut veure a la plaça Sant Jaume de Barcelona. La llicència temporal ha permès als tres presidents comentar plegats alguns dels fets més transcendentals de la història de Catalunya.

Actualitzat
El rodatge del telefilm, dirigit per Manuel Huerga, ha aplegat centenars de voluntaris vestits d'època. El film és un projecte ideat pel periodista, historiador i responsable de la productora Minoria Absoluta, Toni Soler.

"A la gent els vam demanar si volien tornar a proclamar la República, només això", ha assenyalat Soler per explicar la crida que han fet perquè desenes de voluntaris s'acostessin fins a la plaça de Sant Jaume per fer-hi de figurants.

L'única condició que havien de complir era anar vestits d'època. Finalment, la crida ha aplegat unes cinc-centes persones.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut