Port-au-Prince

L'exdictador haitià Duvalier queda en llibertat condicional acusat de corrupció

L'exdictador haitià Jean-Claude Duvalier es troba en llibertat condicional a Port-au-Prince, després de ser acusat de corrupció, desviament de fons i associació de malfactors. Ja ha declarat davant el jutge i ara el magistrat haurà de decidir si hi ha suficients proves per portar-lo a judici.

Actualitzat
La justícia haitiana inculpa de corrupció, desviament de fons i associació de malfactors l'exdictador Jean-Claude Duvalier. Dos dies després de tornar al país, Duvalier va ser detingut i portat davant la fiscalia, on ha declarat durant més de quatre hores. En sortir lliure de les dependències judicials, els seus advocats han dit que queda a disposició dels tribunals. A l'espera de si un jutge d'instrucció obre el procés, la defensa diu que no hi ha cap més audiència prevista.

Jean-Claude Duvalier, de 59 anys, ha comparegut davant l'autoritat judicial després que el primer ministre del país, Jean-Max Bellerive, assegurés que es tracta d'"un ciutadà haitià que torna al seu país" i que "si hi ha processos judicials que l'afecten, la justícia ha de fer el que hagi de fer".

"Baby doc", com se'l coneix, va tornar dilluns a Haití després de 25 anys d'exili a França i malgrat el règim de terror que va heretar del seu pare i que va perpetuar, actualment al seu país són molts els que l'aclamen. Són aquests seguidors els que ara li mostren suport. Molts d'ells, de fet, s'han congregat a l'exterior de la fiscalia haitiana mentre ha durat la declaració de Duvalier.

També hi havia, però, qui s'ha acostat al tribunal per mostrar el rebuig al seu retorn. Activistes dels drets humans s'hi han congregat per denunciar els seus crims. A més, les famílies de les víctimes dels 15 anys del seu règim ja preparen demandes contra Duvalier.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut