San Francisco

Apple confirma que Steve Jobs es prendrà una excedència mèdica

El fabricant nord-americà d'equips informàtics i electrònics Apple ha anunciat que el conseller delegat de la companyia, Steve Jobs, es prendrà una excedència mèdica, tot i que continuarà participant en les principals decisions que afecten la companyia, que demà presentarà els seus comptes anuals. Jobs ha informat que ha demanat a Tim Cook que es faci càrrec de la gestió diària de la companyia i, juntament amb la resta de l'equip executiu d'Apple, dugui a terme els plans de la multinacional pel 2011.

Actualitzat
"A petició meva, el consell directiu m'ha autoritzat a prendre una excedència mèdica perquè pugui concentrar-me en la meva salut. Continuaré com a conseller delegat d'Apple i estaré involucrat en totes les decisions estratègiques de la companyia", explica Steve Jobs en una carta enviada als empleats d'Apple.

El gener del 2009, el cofundador i actual conseller delegat d'Apple va reconèixer trobar-se sota tractament mèdic per fer front a un "desequilibri hormonal", que li va provocar una apreciable pèrdua de pes durant el 2008, encara que això no li va impedir continuar al capdavant de la companyia tecnològica.

Jobs, que va cofundar la companyia el 1976, va tornar a l'empresa el 1998 com a conseller delegat i des de llavors ha estat l'encarregat de realitzar els anuncis d'alguns dels llançaments més destacats d'Apple, com l'iPhone, el MacBook Air o l'iPad.

Cauen les accions d'Apple, una conseqüència immediata

Cap a les 15.30 h GMT, unes hores després de saber-se que el conseller delegat d'Apple es prendrà una excedència mèdica, les accions de la companyia han baixat un 7% a la borsa de Frankfurt. La caiguda de valor de l'empresa ha assolit els 242 euros per acció.
Anar al contingut