Imatge de l'inici de curs en una escola de Capellades, a l'Anoia
Imatge de l'inici de curs a l'escola Marquès de la Pobla de Capellades, a l'Anoia
Barcelona

La FAPAC denuncia que Ensenyament retalla un 70% les ajudes per la setmana blanca

Les associacions de pares i mares d'alumnes, la FAPAC, asseguren que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, els ha comunicat que retallarà més d'un 70% les ajudes previstes per subvencionar les activitats organitzades per la setmana blanca. Rigau es va reunir aquest dijous amb els representants de les AMPAs de tot el país i, segons la FAPAC, els va anunciar que dels 800.000 euros previstos pel conseller Ernest Maragall, finalment només se'n destinaran 206.000 a subvencionar les activitats de la setmana blanca.

Actualitzat
La retallada suposa que, dels vuit euros per alumne previstos fins ara, es passarà a només dos. El portaveu de la FAPAC, Enric Llurba, creu que això farà enrere moltes associacions de pares. "El govern de la Generalitat no compleix els compromisos adquirits per l'anterior govern, i això suposa traspassar a les famílies tot el tema del cost", ha denunciat.

Fins ara han demanat ajudes per organitzar la setmana blanca més 700 AMPAs i prop de 140 ajuntaments. Fa només uns dies, la consellera d'Ensenyament va avisar que el nivell d'ajudes seria "baix" i va proposar que cada escola decidís si feia o no la setmana blanca enguany en funció de circumstàncies diverses.

Alguns centres tenen previst fer aquesta setmana de vacances a mig curs, del 28 de febrer al 4 de març, mentre que altres han escollit la setmana del 7 a l'11 de març.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut