Barcelona

Els sindicats descarten convocar una vaga general al gener perquè "hi ha voluntat d'acord"

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha descartat que els sindicats convoquin una vaga general al gener "perquè hi ha vímets i voluntat d'arribar a un acord" amb el govern i la patronal. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" en què també ha participat el secretari general de la UGT, Cándido Méndez, Toxo ha afirmat que "al gener no hi haurà una vaga general, perquè hi ha una expectativa nova de negociació, ja que les parts han entès que és possible elevar la mirada i ampliar el perímetre de les matèries per negociar". En la mateixa entrevista, el líder de la UGT, Cándido Méndez, s'ha mostrat convençut que un acord sobre la reforma de les pensions és possible abans de dimarts que ve.

Actualitzat
Toxo ha valorat positivament que el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, hagi introduït "factors de flexibilitat" en la negociació sobre la reforma de les pensions i que hagi decidit incorporar una revisió dels efectes de la reforma laboral. No obstant, ha remarcat: "No vol dir que ja estiguem d'acord, encara estem allunyats."

Tant el líder de Comissions Obreres com UGT han insistit en la necessitat que govern espanyol, agents socials, patronals i partits polítics tanquin grans acords en matèria laboral per donar una imatge d'unitat a l'exterior. 

El líder confederal de comissions, Ignacio Fernández Toxo, ha dit que cal aquest gran pacte per "conjurar part dels riscos als quals ens veiem exposats cada cop que surt una emissió de deute públic" i permetin encarar la situació d'una altra manera.

Els sindicats han confirmat el viratge del to de les seves declaracions que ja va deixar entreveure a principis de setmana quan va començar a promulgar la idea d'un acord globlal i aparquen les miobilitzacions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut