Port-au-Prince

Haití no aixeca el cap un any després del devastador terratrèmol que va acabar d'enfonsar el país

Avui fa un any del devastador terratrèmol d'Haití de 7 graus a l'escala de Richter que va provocar més de 200.000 morts i més de 300.000 ferits, i que gairebé va esborrar el país caribeny del mapa. Tot i que s'han desenrunat les principals vies de comunicació de la capital, Port-au-Prince, i que es treballa per recuperar els serveis bàsics, la situació, agreujada per una huracà i una epidèmia de còlera, és lluny de normalitzar-se. Un exemple: la meitat del milió i mig d'haitians que van quedar-se sense casa encara viuen en campaments provisionals. Les ONGs han demanat que l'ajuda sigui ràpida i que l'executiu en faci una gestió eficaç.

Actualitzat
Avui fa un any del devastador terratrèmol que va sacsejar Haití i la situació és encara molt lluny de normalitzar-se. Tant les organitzacions internacionals com les ONGs valoren positivament la feina feta fins ara, però admeten que encara en cal molta per recuperar un país on l'últim any també hi ha hagut un huracà i una epidèmia de còlera, i que viu submergit en una constant inestabilitat política i administrativa.

L'Unicef ha reclamat la col·laboració de governs i altres organismes internacionals per vehicular una ajuda que ha de ser efectiva com més aviat millor perquè encara hi ha centenars de milers de persones que no tenen casa i es veuen obligats a viure en campaments de refugiats.

El ministre d'Immigració haitià, Edwin Paraison, ha fet a través d'"El matí de Catalunya Ràdio" una crida a la comunitat internacional perquè inverteixin en la zona.

Per la seva banda, el president dels Estats Units, Barack Obama, ha demanat que es mantingui l'esforç internacional a llarg termini per contribuir a la reconstrucció d'Haití.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut