Logronyo

Otegi: "És fonamental la nostra presència a les eleccions"

L'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi insta el govern espanyol a respondre l'alto el foc d'ETA amb passos cap a la pau i considera "fonamental" que l'esquerra abertzale es pugui presentar a les eleccions, com a primer pas cap a una solució definitiva del conflicte. Són dos dels eixos que apunta a l'entrevista que publica el diari "Gara" i que és anterior al comunicat d'ETA de dilluns.

Actualitzat
Tot just 48 hores després de l'anunci d'alto el foc fet públic per la banda terrorista ETA, "Gara" publica una entrevista amb el líder de l'esquerra abertzale, Arnaldo Otegi, des de la presó de Logronyo on compleix condemna. Otegi considera que "és evident que l'Estat haurà d'assumir una gestió política per construir un escenari de solucions definitives".

L'exportaveu de Batasuna, que ja va assegurar que ETA està preparada per deixar la violència en una entrevista a "The Wall Street Journal", també assenyala que l'esquerra abertzale està disposada a acceptar la llei de partits per tornar a ser legalitzada, un preu que considera "insignificant" comparat amb el preu de "no tenir les millors condicions per aconseguir avançar amb l'alliberament nacional". En aquest punt, l'exportaveu de Batasuna considera "fonamental" la presència a les pròximes eleccions del maig per a la "irreversibilitat del procés democràtic".

A més, es mostra convençut que, a Espanya, s'hi viurà una segona transició, necessària en vista de la profunda crisi "del que ells anomenen 'model territorial'", una crisi que afirma que s'ha traslladat a Catalunya amb la sentència del Constitucional sobre l'Estatut. En aquest sentit, alerta que hi haurà una pugna entre els immobilistes, els que voldran una reforma "regressiva i "reaccionària", i els qui volen aprofitar-ho per posar sobre la taula la plurinacionalitat de l'estat i el dret de decidir. I assegura, Otegi, que l'esquerra abertzale s'ha estat preparant per a aquest moment.

Autocrítica


Arnaldo Otegi també afirma que han fet una "profunda i autèntica" autocrítica sobre la posició que van mantenir amb l'anterior alto el foc, el 2006, i assegura que els errors, "gravíssims", no es repetiran mai més.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut