Barcelona

Els casos de grip ja arriben a l'índex per ser considerats epidèmia

Els casos de grip ja arriben a l'índex per ser considerats epidèmia, però, tot i així, no col·lapsen els serveis d'urgències. La grip A és la més freqüent, però sense la virulència, per ara, de l'any passat. Les sales d'espera d'urgències no estan ni molt menys saturades, però sí que comencen a rebre bastants casos de persones amb símptomes gripals. Les xifres marquen que ja s'ha superat el llindar epidèmic, que se situa en 100 casos per 100.000 habitants.

Actualitzat
El virus que més circula és l'A (H1N1). Ara bé, tant pel moment en què ha començat a circular com pel nombre de persones infectades s'assembla més a una grip estacional.

El tipus de població afectada continua sent similar a la de l'any passat: sobretot nens i persones de mitjana edat i molt poca gent gran. De casos greus n'hi ha pocs.

Pel que fa a la vacunació, les xifres han augmentat molt i s'ha arribat al 75% de la població de risc. Després de mesos i que milions de persones es vacunessin la temporada passada, els experts asseguren que la vacuna contra la grip A ha mantingut el mateix perfil de seguretat que la resta de vacunes que es fan servir des de fa anys contra la grip.

Des del CUAP de Manso, a Barcelona, s'explica que hi ha els mateixos casos de grip que altres anys, res fora del que és habitual. Es parla de viriasi més que de grip.

Els símptomes són sobretot respiratoris i gastrointestinals. Des del centre, destaquen que els darrers dies han augmentat els casos de grip intestinal.

Aquesta viriasi ha repuntat una miqueta l'última setmana, després del fred més intens, que ha afectat a totes les edats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut