Atletisme

Zibile Balciunaite guanya la marató femenina i s'emporta la primera medalla per a Lituània

La nova reina de la marató europea femenina és lituana. Zibile Balciunaite s'ha proclamat campiona d'Europa a Barcelona després de dominar amb autoritat els 42 quilòmetres i 195 metres de la prova, i ha guanyat la primera medalla per al seu país en aquests campionats. La russa Yulamanova ha estat segona a 1:01 de la guanyadora i la italiana Incerti ha completat el podi final en la tercera posició. La primera atleta espanyola a creuar la línia d'arribada ha estat la gallega Alessandra Aguilar, que ha acabat en una meritòria setena posició després de fer una gran cursa de menys a més i ha obtingut una plaça de finalista.

Actualitzat
La lituana Zibile Balciunaite ha guanyat aquest dissabte la marató femenina dels Europeus d'atletisme que s'ha disputat en un circuit de 10 quilòmetres amb sortida i arribada al passeig de Picasso de Barcelona. L'atleta bàltica ha dominat amb autoritat la prova dels 42 quilòmetres i 195 metres, i el seu temps ha estat de 2 hores, 31 minuts i 14 segons. Balciunaite ha fet un atac en el quilòmetre 27 que no ha pogut seguir cap de les seves rivals i ha tret un minut i un segon d'avantatge a la segona classificada, la russa Yulamanova. Tercera ha estat la italiana Incerti. Pel que fa a la representació espanyola en aquesta prova, la gallega Alessandra Aguilar ha acabat en una meritòria setena posició, mentre que Beatriz Ros ha estat dissetena.

Marlene Ottey, l'àvia dels Europeus

Aquest dissabte s'ha batut un altre rècord en aquests Europeus. L'ha batut Marlene Ottey. Això sí, ha estat un rècord diferent dels que ens tenia acostumats la velocista jamaicana. Ara té la nacionalitat eslovena, i amb 50 anys s'ha convertit en l'atleta de més edat que competeix en uns Europeus. Ha estat una participació efímera. L'equip eslovè ha fet una marca de 44 segons i mig en el relleu dels 4x100 metres i ha quedat eliminat de la competició.

Més sort han tingut els relleus de l'equip espanyol en aquesta mateixa disciplina. L'equip masculí, format per Alain López, Ángel David Rodríguez, Orkatz Beitia i Rubén Pros, s'ha classificat per temps per a la final amb un registre de 39.30 segons després d'acabar quart a la seva sèrie. A continuació, l'equip femení, format per Ana Torrijos, Digna Murillo, Estela García i Amparo Cotán, ha acabat tercer en la primera sèrie amb un crono de 43.88 i s'ha classificat directament per a la gran final.

D'altra banda, els espanyols Mario Pestano i Frank Casañas també s'han classificat per a la final de llançament de disc, que es disputarà en la jornada de cloenda d'aquests Europeus, i tots dos tenen serioses opcions de lluitar per les medalles. Pestano, quart en els dos últims campionats continentals, ha fet un primer llançament curt de 62,47 metres, però en el segon ha arribat fins els 64,95, clarament per sobre de la marca de qualificació, que era de 63,50. Casañas, cinquè en els Jocs Olímpics de Pequín, només ha necessitat un llançament de 63,61 metres complir amb el mínim exigit.
Anar al contingut