La lluita entre Zarco i Rabat a Assen (Reuters)
Motor

Zarco suma la segona victòria consecutiva i es fa més líder al Mundial de Moto2 després del GP d'Holanda

El francès ha lluitat amb Tito Rabat i Sam Lowes i els ha deixat enrere quan faltaven tres voltes per al final

Actualitzat

Johann Zarco ha sumat la segona victòria consecutiva i la tercera de la temporada després d'imposar-se al Gran Premi d'Holanda de Moto2 que s'ha disputat aquest dissabte al circuit d'Assen i que li permet augmentar el seu avantatge en la classificació provisional del Mundial. El francès ha accedit al lideratge de la cursa tres voltes abans del final i ha deixat a la segona plaça el campió del món, Tito Rabat, amb el britànic Sam Lowes en la tercera posició.

Rabat ha fet una sortida fulgurant que l'ha portat al capdavant de carrera des dels primers metres, secundat per l'alemany Jonas Folger, també molt ràpid arribant des de la segona línia, per ser dos els que sorprenguessin l'autor del millor temps d'entrenaments, Zarco.

En aquells instants, Luis Salom s'ha vist involucrat en una caiguda amb l'alemany Marcel Schrotter i l'australià Anthony West en què el seu Kalex ha començat a cremar en flames i això ha obligat la direcció de carrera a mostrar bandera vermella per poder netejar d'oli la pista i retirar les peces del vehicle sinistrat. La segona part de la cursa s'ha reduït en vuit voltes doncs, i de les 24 inicials s'ha passat a només 16.

Folger ha estat el més ràpid en la segona sortida, al davant de Rabat, mentre que Zarco, al qual se li ha aixecat en excés la roda davantera de la moto, ha perdut un temps preciós en aquest instant, encara que s'ha recuperat ràpidament per situar-se després del rebuf del català. Folger, a ritme de rècord, ha aconseguit uns metres de distància importants en les primeres voltes que han obligat Rabat i Zarco a esforçar-se al màxim per intentar neutralitzar-lo, i això ha propiciat una ràpida estirada al grup capdavanter.

Amb l'alemany destacat, al darrere s'han produït una sèrie d'hostilitats entre Rabat i Zarco, que s'han arribat a tocar, però el català ha saldat la situació amb un canvi de ritme que li ha permès acostar-se a Folger a partir de la sisena volta amb rècord de volta ràpida inclòs, mentre Zarco s'ha quedat una mica despenjat.

Rabat s'ha col·locat darrere del rebuf de la moto de Folger poc després i ha establert una mena de cap de pont que en el fons ha permès a Zarco i Lowes arribar fins a ells i formar un grup de nou pilots en el qual també hi eren Àlex Rins i Àlex Márquez.

En la vuitena volta, Tito Rabat ha accedit al lideratge de la cursa, però després se li han posat a la cua tots els aspirants a la victòria, Zarco, Folger i Lowes, encara que el ritme que ha imposat el campió del món només l'ha pogut seguir el líder de la classificació provisional del Mundial.

Tres voltes abans del final ha arribat el primer atac de Zarco, que en un arriscat interior en el qual s'han arribar a tocar, ha superat Rabat per col·locar-se líder i, encara que el català ha intentat doblegar el rival, la veritat és que no ha pogut "ficar-li la roda" en cap moment fins al final de la cursa.

La quarta plaça de Moto2 ha estat per a Àlex Rins, que ha superat tots els seus oponents en el grup perseguidor del trio de cap. Àlex Márquez, que ha arribat a estar en aquest grup, ha acabat en la novena posició, amb Julián Simón onzè i Àxel Pons vint-i-dosè. Ricard Cardús no ha acabat la cursa.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut