Johann Zarco
Johann Zarco
Motociclisme

Zarco pren a l'últim moment a Marc Márquez la "pole" del Gran Premi d'Holanda

En una qualificació molt disputada, el francès ha superat el català, mentre que Jorge Lorenzo ha firmat la seva pitjor classificació a MotoGP

Actualitzat

El francès Johann Zarco (Yamaha) ha aconseguit la seva primera pole a la categoria de MotoGP del Mundial de Motociclisme, superant en els últims instants de la classificació  del Gran Premi d'Holanda el millor temps que poc abans havia marcat el cerverí Marc Márquez (Honda). Zarco, debutant a la categoria gran del Mundial, i Márquez estaran acompanyats a la primera línia de la sortida per l'italià Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici). El francés ja ha donat pistes de les seves intencions en la quarta sessió preparatòria, on ha estat el més ràpid sota una forta pluja.

Dels pilots que han disputat la Q1, els britànics Scott Redding (Ducati Desmosedici) i Sam Lowes (Aprilia) s'han quedat amb el premi de passar a la Q2. Redding, finalment, sortirà des de la segona línia amb Valentino Rossi (Yamaha), quart, i Jonas Folger (Yamaha), sisè. Jorge Lorenzo (Ducati), en la pitjor qualificació de la seva trajectòria a MotoGP, ha quedat vint-i-unè al circuit d'Assen, i l'ha superat només Bradley Smith (KTM) i el barceloní "Tito" Rabat (Honda).

El mallorquí no ha estat l'únic que ha tingut un mal dia. Maverick Viñales (Yamaha) ocuparà l'onzena posició de la graella, una menys que Dani Pedrosa (Honda). Pel que fa a la resta de catalans, Aleix Espargaró (Aprilia) ha quedat quinzè; Àlex Rins (Suzuki), dissetè, i Pol Espargaró (KTM), dinovè.

Morbidelli i Martín, reis de la "pole" a Moto2 i Moto3

A Moto2 l'italià Franco Morbidelli (Estrella Galícia 0,0 Kalex) ha sumat la seva quarta "pole" de la temporada en una sessió marcada per l'espectacular accident que ha patit el seu compatriota Lorenzo Baldasarri (Kalex). La sessió s'ha aturat uns minuts mentre el pilot era traslladat, conscient, a la clínica del circuit d'Assen, on li han diagnosticat una commoció cerebral. A la primera línia de sortida acompanyaran a Morbidella el japonès Takaaki Nakagami (Kalex) i el suís Thomas Luthi (Kalex). Àlex Márquez (Estrella Galícia 0,0 Kalex) sortirà vuitè, Àxel Pons (Kalex) desè, Isaac Viñales (Kalex) setzè i Edgar Pons (Kalex) vint-i-vuitè.

Jorge Martin (Honda) ha sumat la seva cinquena "pole" consecutiva a la categoria de Moto3, sisena de la temporada. El madrileny ocuparà diumenge el primer lloc de la graella de sortida del Gran Premi, escortat a la primera línia per l'holandès Bo Bendsneyder (KTM) i l'italià Nicolo Bulega (KTM). El líder del Mundial, el mallorquí Joan Mir, sortirà des de la tercera línia amb el setè millor temps. L'argentí resident a Barcelona Gabriel Rodrigo (KTM) ocuparà la dotzena posició de la graella.

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut