Actualitat blanc-i-blava

Zabaleta entra per Jônatas en la convocatòria perica per al partit de Montjuïc

Pablo Zabaleta és l'única novetat en la llista de convocats d'Ernesto Valverde per al derbi d'aquesta nit. El lateral dret argentí ocupa la plaça de Jônatas Domingos, baixa per decisió tècnica després que el brasiler arribés mitja hora tard a l'entrenament d'ahir. Per la seva banda, Albert Riera, que dijous va entrenar-se en solitari per precaució, sí que serà de la partida. Iván de la Peña, en canvi, és baixa per la lesió muscular que ja li va impedir estar present al camp de l'Osasuna. Com és habitual, Rufete i David Garcia s'han quedat fora de la convocatòria tot i que ja tenen l'alta mèdica.

Actualitzat

Així doncs, la llista de l'Espanyol per al derbi està formada per Kameni, Lafuente, Chica, Lacruz, Clemente Rodríguez, Valdo, Zabaleta, Luis García, Riera, Ángel Martínez, Moha, Torrejón, Corominas, Jarque, Moisés Hurtado, Tamudo, Jonathan Soriano i Lola Smiljanic.

Tamudo és el perill blanc-i-blau

L'especialista en derbis de l'Espanyol és Raúl Tamudo. Acumula set dianes en aquests duels. La temporada passada va ser completa. Els Espanyol-Barça, tant a Montjuïc com a Sarrià, han vist grans gols també amb altres protagonistes. La temporada passada, l'Espanyol trencava a Montjuïc una ratxa de 4 victòries consecutives del Barça. Tamudo, que va desfer l'empat a 1, va ser decisiu, com tantes altres vegades. El partit va acabar amb 3-1 per a l'Espanyol. En els dos derbis anteriors, però, l'home clau va ser del Barça, concretament Deco. El portuguès i Eto'o van fer els gols de l'1-2 de la temporada 2005-2006, i Deco va ser l'autor de l'únic gol del derbi de la 2004-2005. En la temporada anterior hi trobem l'únic gol que ha fet Ronaldinho al camp de l'Espanyol, en un partit que va acabar amb victòria blaugrana per 1-3, i en què Jordi Cruyff va fer l'únic gol dels blanc-i-blaus.

Si anem més enrere, trobem l'anterior victòria espanyolista abans de la de l'any passat. Va ser la temporada 2001-2002 i Tamudo en va tornar a ser l'home decisiu. Seus van ser els dos únics gols del partit. En total, el de Santa Coloma ha fet 4 gols en els Espanyol-Barça, i tres més en els derbis del Camp Nou. Especialment recordat és el gol de De Lucas la temporada 98-99, encara que aquell partit va acabar amb victòria del Barça per 1-2, amb gol de Patrick Kluivert, que és el màxim golejador del Barça a Montjuïc. I acabem aquest repàs amb un dels últims derbis del vell Sarrià. El Barça hi va obtenir la victòria més clara de l'època moderna, amb un 0-4 en què fins i tot va marcar el lateral "Chapi" Ferrer. Era l'any de la primera Copa d'Europa del Barça.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut