Atletisme

Yemane Haileselassie i Inés Monteiro guanyen la clàssica barcelonina Jean Bouin

En les dues categories, els vencedors han esperat en l'última volta al Circuit de Montjuïc per trencar la cursa

Actualitzat

El corredor eritreu Yemane Hailesselasie, de només 18 anys, i l'olímpica portuguesa Inés Monteiro s'han imposat en la 93a edició de la Cursa Internacional Jean Bouin de Barcelona, que s'ha disputat aquest diumenge al Parc de Montjuïc de la capital catalana. L'edició d'aquest 2016 ha comptat amb 13.000 corredors inscrits.

La cursa s'ha trencat en la primera de les tres voltes al circuit amb un grup d'escapats on hi havia els favorits, amb Toni Abadia, el campió d'Espanya de cros i bronze en els 10.000 metres a l'Europeu, entre ells. Haileselassie ha llançat un fort atac en l'ascens de les rampes de Montjuïc, seguit per Titus Kipjimba i el marroquí Jaouad Tougane.

Ningú ha pogut seguir el ritme de l'eritreu, que, després d'estar tota l'última volta corrent en solitari, ha guanyat amb un registre de 30.24. Abadia ho ha donat tot en l'última volta per entrar segon, amb 30.35, i ha superat Kipjumba, el tercer, a dos segons de l'espanyol, i Tougane, quart, amb 30.48.

La victòria d'Inés Monteiro té el mèrit que amb 36 anys ha estat pràcticament aturada els últims set i ha tingut cinc operacions de genoll. Ha fet una cursa intel·ligent sense perdre de vista la marroquina Salima Charki, que ha dominat en la primera volta, però que, en la segona, ha anat cedint a la pressió de la portuguesa, que l'ha superat en l'últim quilòmetre per imposar-se amb 22.59. Charki ha arribat segona, a 28 segons, i Judith Pla ha estat la tercera, a 37.

La cursa Open de 10 km ha tingut un protagonista d'excepció, el corredor de Rubí Carles Castillejo. Maratonià olímpic i campió d'Espanya de marató, mitja marató, 5.000 i 10.000 metres, que s'ha convertit en el primer guanyador en la història de la prova en la Jean Bouin (2012) i en l'Open de 10 km, on, a més, aquest diumenge, amb un temps de 30.20, ha batut el rècord de la distància, que era en poder de Roger Roca des del 2006.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut