Alexis anota el penal decisiu (Reuters).
Alexis anota el penal decisiu (Reuters).
Futbol

Xile ha d'arribar als penals per derrotar l'Argentina en la final de la Copa Amèrica

Xile ha hagut d'esperar 120 minuts de joc i 7 penals per poder vèncer l'Argentina en la final de la Copa Amèrica. Claudio Bravo i Alexis Sánchez han estat decisius, mentre que Messi i Mascherano han passat més desapercebuts

Daniel AlentoActualitzat

La selecció de Claudio Bravo i Alexis Sánchez ha guanyat la primera Copa Amèrica de la seva història, en superar en els penals, en la final, l'Argentina de Leo Messi i Javier Mascherano, després que al final de la pròrroga s'hi arribés amb empat a a 0 en el marcador. Els xilens han sorprès de sortida els seus rivals, amb una pressió molt forta que ha desconnectat els creadors de joc de la selecció que entrena el Tata Martino. Alexis Sánchez ha jugat uns bons primers minuts. Una cavalcada seva per la dreta i un mal rebuig del central Otamendi han concedit una bona oportunitat a Marcelo Vidal en el minut 11, però la bona intervenció del porter Romero ha evitat el gol.

La resposta argentina ha arribat en el minut 20, en una falta que ha servit des del lateral un Messi que ha tingut aparicions esporàdiques i que el Kun Agüero ha rematat de cap en el primer pal. Bravo, molt atent, ha aturat la pilota. El porter del Barça ha tornat a tenir una bona intervenció en el temps de descompte de la primera meitat, en un xut de Lavezzi, el substitut en el minut 29 del lesionat Di María, dintre de l'àrea després d'una internada de Pastore.

Higuaín desaprofita la millor ocasió de l'Argentina

La primera part s'ha jugat a un ritme frenètic. Argentina ha contrarestat la pressió xilena amb la seva pròpia pressió. Després del descans el joc s'ha tornat més pausat. Els xilens han tingut una ocasió en el minut 46 en una rematada de cap que ha aturat Romero, però el ritme el marcaven els argentins.

El partit ha tornat a accelerar-se en l'últim quart d'hora però sense gaire encert, d'esgotament, ganes de guanyar i a la vegada por de perdre. Alexis, a 9 minuts del final, ha xutat massa creuat dins l'àrea rival. Argentina hauria pogut guanyar en l'última jugada abans de la pròrroga, en una contra iniciada per Messi. Higuaín ha enviat al lateral de la xarxa la centrada de Lavezzi, i els 90 minuts han acabat amb empat a 0.

Bravo i Alexis, decisius

En l'últim minut de la primera part de la pròrroga qui ha tingut la glòria en els seus peus ha estat Alexis Sánchez al contraatac, però l'esgotat extrem ha xutat per sobre del travesser. Mascherano no estava en condicions de córrer, però el seu equip ja havia fet els 3 canvis. Xile, en millors condicions físiques, ha dominat en el segon període del temps afegit, però sense aconseguir marcar.

En els penals l'Argentina ha començat a dir adéu al títol quan Higuaín ha fallat el tercer penal de la seva sèrie de cinc. Claudio Bravo ha acostat una mica més Xile al triomf aturant el següent llançament de Banega. "La Roja" tenia dues oportunitats per proclamar-se campiona. Alexis Sánchez ha sentenciat en la primera de les dues, en batre Romero amb un xut suau pel mig de la porteria.

Problemes per a la família de Messi

Segons la premsa argentina, els familiars de Messi presents a l'Estadi Nacional de Santiago han estat intimidats per aficionats locals en els últims minuts de la primera part. Un grup de seguidors xilens ha insultat i donat empentes als pares, germans i nebots del davanter del FC Barcelona en les seves localitats fins a la intervenció de l'ambaixador argentí a Xile, Ginés González García.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut