Jocs Olímpics

Xavier Trias: "Barcelona era l'única ciutat d'Espanya que podia competir amb Tòquio i Istanbul"

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha considerat que Barcelona és l'única ciutat d'Espanya que podia competir amb Tòquio i Istanbul per la seu dels Jocs Olímpics del 2020 i que, en el cas de Madrid, "s'ha menyspreat contra qui es competia".

Actualitzat
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha considerat que Barcelona és l'única ciutat d'Espanya que podia competir amb Tòquio i Istanbul per la seu dels Jocs Olímpics del 2020 i que, en el cas de Madrid, "s'ha menyspreat contra qui es competia".

"Tòquio i Istanbul són ciutats espectaculars, contra les quals només pot competir, a Espanya, Barcelona, perquè la marca Barcelona és més potent que Istanbul i gairebé tan potent com Tòquio", ha manifestat Trias en una entrevista a l'emissora RAC1.

 "Guanyar els Jocs és dificilíssim. És una carrera dura, llarga. La diplomàcia olímpica funciona diferent. És gent que té una visió que no és la dels Estats, és una visió del que interessa a l'olimpisme", ha dit l'alcalde, segons el qual, en el cas de Madrid, no s'ha sabut valorar aquests "interessos especials" del Comitè Olímpic Internacional (COI).

Pensant en el 2022, el 2026 i el 2030

Trias ha afirmat també que vol que Barcelona organitzi uns Jocs Olímpics d'Hivern i que la proposta que presentarà al Comitè Olímpic Espanyol (COE) per organitzar els del 2022 inclou la intenció de tornar-se a presentar per als de 2026 i els de 2030. "Crec que el vist-i-plau del Comitè Olímpic Espanyol (COE) no ha de ser difícil. Però presentar-se per a uns Jocs Olímpics per fer el ridícul no val la pena. Ens presentarem per al 2022, però el nostre plantejament abraça el 2026 i el 2030", ha destacat.

En l'entrevista, l'alcalde de Barcelona ha manifestat també que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, li ha dit que recolzarà la candidatura de Barcelona si es presenta. L'Oficina de Barcelona-Pirineus 2022 ha de presentar el dossier de la precandidatura al COE perquè pugui decidir si al novembre anuncia aquesta candidatura al COI, que designarà la seu dels Jocs Olímpics d'Hivern 2022 en una sessió plenària a Singapur el 2015.

Mirambell i la desfeta madrilenya

Els esportistes catalans que han viatjat a Buenos Aires ja han tornat a casa. Jennifer Pareja, Mireia Belmonte, Joel González i el pilot de skeleton Ander Mirambell, que, això sí, veu com la derrota de Madrid 2020 obre oportunitats a la candidatura de Barcelona 2022 per als jocs d'hivern.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut