Xavi Pascual, tècnic del Barça d'handbol
Xavi Pascual ha debutat amb victòria a la seva nova etapa com a seleccionador de Romania
Handbol

Xavi Pascual debuta com a seleccionador de Romania i Jordi Ribera s'estrena amb Espanya

El tècnic del Barça Lassa inicia aquest dimecres el repte de dirigir el combinat romanès, en el dia que Jordi Ribera s'asseurà per primer cop a la banqueta d'Espanya

Marc BéjarActualitzat

Dia d'estrenes en l'handbol internacional de seleccions. Xavi Pascual i Jordi Ribera enceten aquest dimecres els seus respectius reptes com a seleccionadors. El tècnic del Barça Lassa, que ha rebut el permís del club per compaginar les dues banquetes, s'estrenarà com a entrenador del combinat de Romania en el primer partit de la fase de classificació pel proper Europeu de Croàcia, que es disputarà el 2018.

Pascual debuta visitant Bielorússia i el seu primer partit a casa serà diumenge contra Polònia, on s'enfrontarà al seu jugador al Barça Kamil Syprzak. El tècnic barceloní ha aterrat a la banqueta per petició expressa d'Alexandru Dedu, exjugador blaugrana i actual president de la Federació de Romania. L'objectiu és que Pasqui pugui recuperar el nivell que havia tingut l'handbol al país, amb la mirada posada en els pròxims Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

Per la seva banda, Jordi Ribera afronta també l'aturada per seleccions amb especial il·lusió. El gironí, amb experiència en altres banquetes internacionals com la de l'Argentina o el Brasil, inicia també aquest dimecres la seva aventura al capdavant del combinat espanyol. En el seu cas, encara el partit contra Bòsnia amb una convocatòria que manté el bloc de Manolo Cadenas, anterior seleccionador. La principal novetat és la inclusió del català Adrià Figueras, que ha entrat per la baixa d'última hora de Gedeón Guardiola. L'objectiu immediat de Ribera també és la classificació per a l'Europeu de Croàcia. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut