Bàsquet

Xavi Pascual continuarà a la banqueta del Regal Barça dues temporades més

El FC Barcelona i Xavi Pascual, entrenador del primer equip de bàsquet, han arribat a un acord per ampliar el contracte del tècnic per dues temporades més. Així doncs, Pascual dirigirà el Regal Barça fins al juny del 2013. El tècnic s'ha mostrat molt satisfet per la seva renovació, i "per poder continuar a casa meva, amb la meva gent i al club que estimo". Pascual, que va fer-se càrrec de l'equip el 14 de febrer del 2008, ha guanyat la segona Eurolliga del club, ha sumat una Lliga ACB, una Copa del Rei, dues lligues catalanes i dues Supercopes.

Actualitzat
Xavi Pascual ha signat aquest mateix matí el seu nou contracte al despatx del president del club, Sandro Rosell, que han escenificat amb la tradicional encaixada de mans. A la signatura del contracte, a més de Pascual i el president, Sandro Rosell, hi han assistit el directiu responsable de les seccions professionals, Joan Bladé, i el secretari tècnic del Regal Barça, Joan Creus. També els acompanyava el vicepresident esportiu del club, Josep Maria Bartomeu.

Seguidament, s'ha procedit a la roda de premsa, en què el tècnic s'ha mostrat molt satisfet de la seva renovació, i, sobretot, que s'hagi fet abans que acabi la temporada, ja que és "una mostra de confiança" del club cap a la seva persona. Pascual s'ha mostrat "molt feliç de poder seguir a casa i al costat de la gent que estimo. Espero transmetre la meva il·lusió a tots els aficionats i el fet més important és que tots ens sentim orgullosos dels jugadors de la nostra plantilla". Com a repte de cara al temps que l'espera a la banqueta blaugrana, el tècnic confia que "el públic segueixi gaudint amb el joc de l'equip", i lògicament, si pot ser amb títols, molt millor.

Si Pascual completa les cinc temporades i mitja al capdavant de l'equip, es convertiria en el segon entrenador, després d'Aíto García Reneses, que més temps hauria estat a la banqueta del FC Barcelona. Aquesta dada, que no la coneixia el mateix Pascual, també l'ha omplert de satisfacció. A l'acte també hi han estat els dos capitans de la plantilla, Roger Grimau i Joan Carles Navarro.

El 9 de maig del 2010, Xavi Pascual es va convertir, amb 37 anys, en l'entrenador més jove de la història que va guanyar l'Eurolliga, després del triomf del Barcelona a la Final Four de París contra l'Olympiacos. Des que es va fer càrrec de l'equip, els blaugrana han aconseguit un títol de lliga (2008-09); dues Supercopes ACB (2009 i 2010); una Copa del Rei (2010) i una Eurolliga (2010). A escala individual, ha estat elegit millor entrenador de la Lliga ACB (2009-10) i millor entrenador de l'Eurolliga (2009-10). El 18 de juny del 2009 es va convertir en l'entrenador més jove que va guanyar la Lliga ACB, després d'una trepidant final contra el TAU de Vitòria. Era el seu primer títol com a entrenador del primer equip.

Joan Creus ha assenyalat que "la renovació de Xavi era un objectiu prioritari i ha demostrat que n'és mereixedor, no només pels títols, sinó per la filosofia de bàsquet que ha inculcat a la nostra secció. Espero que segueixi per molts, molts anys".

El tècnic barcelonista, que ha recordat la seva trajectòria al capdavant de l'equip, ha reconegut que "és difícil quedar-se amb un sol moment, potser la Final Four de París, que és complir el somni de qualsevol entrenador, mentre que el pitjor va ser la forma de perdre la final de la Lliga ACB 2009-10, ja que ho vam fer amb un 3-0 en contra." Pascual ha deixat clar que "aquí sempre s'està aprenent. Vaig aprendre d'Aíto, d'Agustín Cuesta, de Dusko Ivanovic durant tot el temps que vaig ser amb ell i també s'aprèn molt dels jugadors, cosa que també ajuda a formar un bon entrenador".
Anar al contingut