Bàsquet

Xavi Pascual confia plenament en els seus homes, tot i les baixes

El tècnic del Barça Regal ha explicat que té "bones sensacions" i està convençut que l'equip també és competitiu de cara a la Final Four, tot i les baixes. Pascual ha confirmat que Nathan Jawai està pràcticament descartat i que Wallace encara no s'ha entrenat amb el grup i que és difícil que arribi al clàssic. En canvi, s'ha mostrat "moderadament optimista" sobre la participació d'Ingles, Sada i Todorovic, els altres tocats.

Actualitzat
El Barça Regal afronta la semifinal de l'Eurolliga amb el Reial Madrid amb molts jugadors tocats. Xavi Pascual dóna ja pràcticament per perdut Jawai, però tot i això, el tècnic confia en el potencial de l'equip i ha enviat un missatge de seguretat i tranquil·litat. "No deixarem de ser competitius i jugarem al límit de les nostres possibilitats. Tinc bones sensacions", ha assenyalat.

Xavi Pascual ha assegurat sentir-se "amb més responsabilitat que en cap altra Final Four", malgrat que el seu equip aquesta vegada no arriba a la cita amb el cartell de favorit, pels numeros problemes físics que pateix la seva plantilla. "Crec que tinc més responsabilitat que mai, que defenso un club que sempre vol guanyar i que aquest és un nou repte per a mi. No puc permetre'm el luxe de plorar", ha assegurat Pascual abans de viatjar a Londres per jugar el dia 10 amb el Reial Madrid en semifinals.

A la baixa de Pete Mickeal i la gairebé segura de Nathan Jawai, s'ha d'afegir la de Fred Oleson, que no pot disputar l'Eurolliga, i els problemes físics de Marko Todorovic (trencament del dit índex de la mà dreta), Joe Ingles (esquinç de turmell), CJ Wallace (trencament parcial del lligament lateral del colze dret) i Víctor Sada (molèsties en un bessó).

A Jawai Pascual el dóna "pràcticament per descartat"; respecte de Sada ha dit ser-ne "moderadament optimista"; sobre Wallace, que "no ha fet cap entrenament amb contacte i arribarà amb dificultats"; d'Ingles, que "segur que estarà per ajudar", i sobre Todorovic que "intentarà ser-hi". I ha evitat parlar dels eterns problemes musculars de Joan Carles Navarro.

El tècnic creu que no hi ha temps per lamentar-se, però ha reconegut que el seu equip no ha tingut sort amb les lesions sempre que s'ha acostat l'hora de la veritat: "Si tirem d'història, en les ultimes edicions de l'Euroliga no hem tingut gaire fortuna. L'any passat, a Istanbul, per exemple, hi vam arribar amb la lesió de Joan Carles Navarro, i Boniface N'Dong va tenir 40 de febre la nit abans de jugar".

Respecte al clàssic de divendres, la segona vegada que els equips s'enfronten en una Final a Quatre, Xavi Pascual veu "amb naturalitat" que el Reial Madrid sigui favorit: "Si en la Copa ja ho eren i nosaltres teníem la plantilla al complet, és normal que ho siguin encara més ara".

Sap que sense Mickel i Jawai "l'equip és més feble en el rebot defensiu" i que els de Pablo Laso ho intentaran aprofitar. Però que ningú es pensi que el Barça arriba a aquesta Final Four amb complex d'inferioritat: "El meu equip respira il·lusió, està treballant realment bé i la meva confiança en ell és il·limitada. Tinc bon 'feeling', crec que, malgrat tot, serem realment competitius i que la gent se sentirà orgullosa de nosaltres", ha conclòs el tècnic del conjunt blaugrana.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut