Pilota d'Or

Xavi, Messi i Iniesta destaquen que la Pilota d'Or és un premi per a tot el Barça

Xavi, Iniesta i Messi, els tres candidats a guanyar la Pilota d'Or, han destacat que el trofeu premia el col·lectiu blaugrana. En la roda de premsa prèvia a la cerimònia, Xavi ha defensat el model de l'escola del Barça i Iniesta ha dit que tots s'han de sentir guanyadors. Messi ha afegit que ser entre els nominats ja és prou motiu per estar orgullós. Pep Guardiola, que és un dels candidats a millor entrenador, ha qualificat de moment irrepetible que el podi de la Pilota d'Or sigui totalment blaugrana. El seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, ha lloat la feina feta per Oriol Tort al Barça, i el tercer tècnic candidat, José Mourinho, no ha arribat a temps a la roda de premsa.

Actualitzat
Xavi: "L'escola del Barça és la millor del món"

Xavi Hernández s'ha mostrat "orgullós" de pertànyer "a l'escola del Barcelona, la millor del món", segons ha explicat en la roda de premsa prèvia a la gala de la FIFA, on es coneixerà qui s'endurà la Pilota d'Or que distingeix el millor jugador de l'any. "Al Barça tenim l'avantatge que tots treballem de la mateixa manera. Des que arribes, amb 9 o 10 anys, t'inculquen uns valors futbolístics, a més d'una educació i un respecte pels rivals. Penso que la Masia és exportable a tots els planters del món", ha destacat. El català, jugador fonamental perquè el Barça reedités el títol de Lliga i perquè Espanya aconseguís el primer Mundial, no s'ha atrevit a dir quina quota de responsabilitat tenen el club i la selecció que avui sigui a Zuric aspirant a convertir-se en el millor futbolista de l'any. "Seria injust parlar de percentatges. A mi el Barça m'ho ha donat tot. Sense ell no hauria anat a la selecció espanyola, ho tinc claríssim, però en la selecció m'han tractat sempre molt bé. Estic orgullós de pertànyer a aquests dos equips i tant de bo segueixi sent així per molts anys", ha sentenciat.

Messi: "Prefereixo guanyar el Mundial que la Pilota d'Or"

Lionel Messi ha confessat que prefereix "guanyar un Mundial" que conquistar la seva segona Pilota d'Or, "tot i que em fa molt feliç ser de nou aquí, i encara més al costat de dos dels meus companys, ja que aquest és un moment històric per al barcelonisme", ha explicat. El seu 2010, l'any en què ha marcar 60 gols, ha estat "molt bonic" per a Messi. "Vam tenir un any espectacular amb el Barça, encara que lamentablement no vaig poder guanyar el Mundial que tant volia i que justament va guanyar Espanya", ha declarat l'argentí. El crac blaugrana, que ha agraït el suport que li van donar el club i els responsables de la Masia quan va arribar al Barça ara fa deu anys, s'ha mostrat orgullós de compartir nominació amb Xavi Hernández i Andrés Iniesta. "Si la guanyo, bé, i si no, estaré content per a qualsevol d'ells dos", ha sentenciat.

Iniesta: "Passi el que passi, hem de sentir-nos guanyadors tots tres"

Andrés Iniesta creu que, "independentment de qui guanyi la Pilota d'Or", els seus companys Xavi i Messi, o ell mateix, han de sentir-se "guanyadors tots tres", ja que no cada dia s'està nominat al premi que distingeix el millor jugador de l'any. "El dia d'avui hem de gaudir-lo al màxim i recordar-nos de moltíssima gent que ens ha ajudat a ser aquí, perquè sols no som res", ha manifestat en la roda de premsa prèvia a la gala d'aquesta tarda. El jugador de Fuentealbilla creu que el 2010 ha estat un any "molt bonic, molt especial" i "amb moments inoblidables", com per exemple, el del seu gol a la final del Mundial, que va donar el títol a Espanya, "una cosa amb què somies des de petit".

Guardiola: "Estem aquí perquè hem guanyat; no per ser els millors"

Pep Guardiola ha restat importància al premi que la FIFA lliurarà per primera vegada al millor tècnic de l'any, en recordar que els nominats ho són pels seus bons resultats i que aquests depenen fonamentalment dels seus jugadors. "Estem aquí, perquè hem guanyat, però això no vol dir que siguem els millors", ha apuntat Guardiola, qui creu que el seu gran mèrit ha estat "poder dirigir aquests grandíssims jugadors". També ha estat al seu costat el seleccionador d'Espanya, Vicente del Bosque, mentre que el tercer nominat a l'entrenador de l'any, el tècnic del Reial Madrid, Jose Mourinho, estava volant en aquells moments cap a Zuric i no ha pogut atendre els mitjans. Per a Guardiola, que tres jugadors del Barça aspirin a rebre tal distinció és increïble: "És un moment únic, irrepetible. Si hi ha un dia on cal buscar els elogis desmesurats és avui, perquè és molt difícil que tres jugadors que des de petits han jugat al Barça estiguin aquí". El tècnic català creu que si el planter blaugrana travessa per aquesta etapa de tant d'èxit és per diversos factors: "En els últims trenta anys hi ha una manera d'entendre el joc i per això has de tenir un club fort, estable, on es doni continuïtat a una filosofia, i també tenir una trajectòria molt llarga on moltíssima gent, quantitat d'entrenadors, presidents, delegats, observadors i tants i tants altres han treballat moltíssim per a això".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut