Xavi Hernández, actual capità de l'Al-Saad de Qatar (AFP)
Futbol internacional

Xavi Hernández, nomenat ambaixador del programa solidari del Mundial de Qatar 2022

El Comitè Suprem per al Lliurament i el Llegat, que organitza el campionat, ha detallat que l'exjugador del Barça farà tallers i visites als projectes del programa, batejat com a Generation Amazing i que té com a objectiu "canviar les vides" de nens, refugiats i immigrants a través del futbol

Actualitzat

El comitè organitzador del Mundial de futbol de Qatar 2022 ha nomenat el futbolista català Xavi Hernández, que juga a Doha, com a ambaixador del seu programa solidari, que té com a objectiu "canviar les vides" de nens, refugiats i immigrants a través del futbol. En un comunicat publicat a la seva pàgina web, el Comitè Suprem per al Lliurament i el Llegat, que organitza el campionat, ha detallat que Xavi farà tallers i visites als projectes del programa, batejat com a Generation Amazing ('generació meravellosa').
 
Des del 2010, aquest projecte s'ha desenvolupat en països com Jordània, Qatar, el Nepal, el Pakistan, Síria i el Líban, on s'han construït camps de futbol i s'ha treballat amb els nens per millorar les seves condicions de vida a través del futbol. El programa compta amb una iniciativa anomenada "joves ambaixadors", en la qual els petits s'instrueixen en disciplines com la comunicació, el respecte, la formació d'equips i la presa de decisions, fet que, segons l'organització, els permet aconseguir un canvi positiu en el seu entorn.
 
El jugador terrassenc, capità de l'equip qatarià de l'Al-Sadd, ha assegurat que "el futbol és una eina fantàstica per unir les persones, les societats, que creua cultures i religions, i uneix tots els que intenten emprar el joc d'una manera positiva". "Intento ajudar en tot el que puc, ho he fet tota la meva vida, a Espanya a través de la meva acadèmia per a joves i ara aquí a Qatar. Per això, és un privilegi unir-me al programa Generation Amazing i ajudar els nens, els treballadors immigrants, els refugiats i les persones que més ho necessiten", ha afegit.

Anar al contingut