Barça

Xavi, encara intentant assimilar el clàssic, parla de "superioritat tremenda"

El Barça s'ha llevat amb la satisfacció de la feina ben feta. El 5-0 d'ahir al Camp Nou davant el Reial Madrid ha fet feliç a molta gent, i els jugadors també. Sobretot, per la superioritat que van exhibir davant l'etern rival. Després d'un entrenament suau, per fer estiraments i gaudir del moment, Xavi Hernández ha parlat de sensacions i ha donat detalls del que pot sentir un dels protagonistes. Ha explicat que "la superioritat va ser tremenda", i ha assegurat que no va pensar mai en la possibilitat de fer vuit gols a l'equip blanc. El de Terrassa ha admès que possiblement va ser un dels millors partits que ha jugat, ja que creu que supera el 2-6.

Actualitzat
"He dormit poquet. Després d'aquests partits, després de l'eufòria, costa agafar el son. Però el dia següent et despertes content, satisfet i feliç de fer feliç la família culer", explicava Xavi Hernández amb un somriure. I és que ni els mateixos jugadors es poden creure encara l'evident superioritat que van tenir davant el conjunt de Mourinho. Xavi es queda "amb la superioritat sobre el camp, des del principi del partit al final". El migcampista ha justificat que "sense ànims de treure pit, la superioritat va ser tremenda". "Hem de gaudir d'aquest moment. Avui és un dia per ser culer", ha manifestat.

A més, Xavi creu que el partit d'ahir supera el 2-6 del Bernabéu, i possiblement és un dels millors partits que ha jugat, sobretot per "la sensació que vaig tenir". "Tot va ser una meravella", assegura Xavi, incapaç de poder escollir un moment del clàssic. "És una meravella sentir-se així dins del camp. Gaudir d'aquesta manera no té preu. Va ser un dels nostres millors partits, fins i tot millor que el 2-6 del Bernabéu. Els vam superar de forma brillant, sent millors que ells en tot", ha destacat.

En referència al rival, Xavi ha explicat que ells volen "competir sobre el terreny de joc, i no amb guerres dialèctiques". Tots estan molt contents per haver superat un gran rival, i "de manera brillant". A més, Xavi creu que l'equip fins i tot està jugant millor ara que la temporada en què van aconseguir tots els títols.

Xavi fins i tot ha disculpat la reacció agressiva del madridista Sergio Ramos amb ell mateix i Carles Puyol després de la seva expulsió, encara que no la traïdora entrada a Lionel Messi, per la qual va veure la vermella directa en el temps afegit. "Són coses que passen fruit de la tensió en el terreny de joc. Nosaltres hem perdut 4-1 al Bernábeu i tens una sensació molt dolenta, de ràbia i impotència. No fa falta que es disculpi per això", ha declarat el migcampista català, que, no obstant això, creu que l'entrada de Ramos a Messi va ser "d'una violència extrema" i ha recordat que hi ha un comitè que haurà de sancionar l'acció.

Finalment, Xavi ha tret ferro al gest (una mà aixecada i estesa recordant el 5-0) que van fer alguns dels seus companys al final del partit. "Potser estaven saludant", ha comentat amb ironia, abans d'afegir que "al final no es podrà fer res, perquè tot és una provocació" i que, al seu entendre, polemitzar sobre això és "una ximpleria".

22 convocats per a la Copa Catalunya

D'altra banda, el Barça ha convocat 22 jugadors per disputar aquest dimecres a Sabadell el triangular que decidirà el campió de la Copa Catalunya. A la llista hi ha 7 jugadors del primer equip que no van ser titulars contra el Madrid i 15 del filial. Així, la convocatòria la formen: Pinto, Jeffren, Keita, Bojan, Maxwell, Mascherano, Adriano, Thiago, Rochina, Vázquez, Soriano, Tello, Montoya, Bartra, Dos Santos, Romeu, Fontàs, Sergi Gómez, Riverola, Masip, Carmona i Abraham.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut