Wouter Poels a la línia de meta
Wouter Poels a la línia de meta
Ciclisme

Wouter Poels s'assegura el triomf a la Volta a la Comunitat Valenciana amb un cop d'autoritat a l'etapa reina

El líder des del primer dia ha guanyat la quarta etapa, amb un port curt, però dur, com el de Xorret de Catí en el tram final. Quan només queda un dia més de competició, serà difícil que no s'acabi enduent el triomf final

Daniel AlentoActualitzat

L'holandès Wouter Poels ha deixat sentenciada la Volta a la Comunitat Valenciana amb el seu triomf a l'etapa reina de 141,3 quilòmetres entre Oriola i Xorret de Catí. El ciclista de l'Sky es va posar líder el primer dia en la contrarellotge individual, i en aquesta quarta etapa ha resistit tots els atacs al port de Xorret de Catí.

Un grup de 7 ciclistes ha intentat l'aventura durant 80 quilòmetres, però el grup principal els ha capturat abans de començar l'ascensió a l'últim port, de només 4 quilòmetres, però amb dures rampes de fins el 22%.

L'equip Astana ha endurit el ritme, i una de les seves primeres víctimes ha estat el català Joaquim "Purito" Rodríguez, encara lluny de la seva millor forma. El líder, però, no ha cedit i fins i tot ha atacat en els últims metres de la pujada per completar en solitari un ràpid descens i augmentar el seu marge en la general respecte a Luis León Sánchez (Astana).

La Volta a la Comunitat Valencia acaba aquest diumenge amb una cinquena etapa de 120,6 quilòmetres i sortida i arribada de València, amb un port de tercera categoria com a única dificultat i un tram final en un circuit urbà. Si no hi ha cap imprevist, Poels té el triomf final a la butxaca.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut