Rugbi

Wilkinson serà titular amb Anglaterra al Sis Nacions després de tres anys de lesions

Jonny Wilkinson, estrella de la selecció anglesa que va guanyar el Mundial de rugbi d'Austràlia el 2003, tornarà a jugar amb Anglaterra per primera vegada en més de tres anys en el partit que els anglesos disputaran dissabte contra Escòcia, corresponent a la primera jornada del Sis Nacions. Wilkinson, mig obertura dels Newcastle Falcons, té 27 anys i ha estat 52 vegades internacional.

Actualitzat

Un 'drop' (xut a pals) a la pròrroga de la final del 2003 davant d'Austràlia li va donar a Anglaterra el seu primer títol de campiona del món (20-17) i el primer en cinc campionats a un país de l'hemisferi nord. Aquell 'drop' va convertir el jugador en un heroi nacional i en un dels esportistes més famosos del món. Però després d'aquella fita Wilkinson va començar a tenir una sèrie de lesions a les espatlles i les cames, que només li han permès jugar irregularment amb els Falcons.

La tornada del mig melé és una altra de les novetats a Anglaterra, que ha seguit una trajectòria paral·lela a la de Wilkinson i des que va guanyar el Mundial ha entrat en una profunda crisi. A la banqueta del mític estadi de Twickenham, a Londres, s'hi asseurà dissabte un nou seleccionador, Brian Ashton, que substitueix Andy Robinson.

Ashton ha fet onze canvis en l'alineació d'Anglaterra per disputar contra Escòcia la Copa Calcuta, que cada any es juguen les dues seleccions dins del Sis Nacions i que la temporada passada va ser per als escocesos.

Anar al contingut