Natació

Wildeboer es penja el bronze en la final dels 100 esquena i Villaécija acaba cinquena en els 1.500 lliures

Aschwin Wildeboer ha trencat una nova frontera històrica de l'esport català. El nedador de Sabadell va guanyar el bronze a la final dels 100 metres esquena dels Mundials de natació de Roma, amb un temps de 52 segons i 64 centèsimes. És el primer català que ho aconsegueix i suposava la novena medalla de la delegació espanyola en aquests mundials. Erika Villaécija es volia sumar també a una jornada històrica, però s'hi va quedar a un pas. En els 1.500 metres lliures, la barcelonina va acabar cinquena, amb una marca de 16 minuts i 25 centèsimes. La capital italiana va viure també una gran sorpresa, ja que Michael Phelps es va veure superat en els 200 metres lliures i es va haver de conformar amb la plata.

L'absència del rècordman dels 100 metres esquena, el nord-americà Aaron Peirsol, que no va passar el tall, feia més oberta aquesta final dels Mundials de Roma. Entre les opcions de podi hi havia el sabadellenc Aschwin Wildeboer, que no va fallar i va poder penjar-se la medalla de bronze en el transcurs d'una prova molt ajustada, però que sempre va dominar el japonès Junya Koga, guanyador amb un temps de 52 segons i 64 centèsimes.

Wildeboer va anar de menys a més i després de marcar la cinquena posició als 50 metres va fer un final de cursa excel·lent que el va portar a la tercera posició, a 38 centèsimes del guanyador.

Villaécija, cinquena als 1.500 lliures

Menys sort va tenir la barcelonina Erika Villaécija en la final dels 1.500 metres lliures. La catalana, que buscava la seva primera medalla en uns Mundials, va acabar cinquena. La prova la va comandar la danesa Lotte Friis fins als 1.000 metres, quan es va veure superada per la italiana Alessia Filippi, que va fer un final de cursa excepcional, però que no va poder acabar en rècord del món. Filippi va marcar un registre de 15 minuts, 44 segons i 54 centèsimes.

Phelps, batut als 200 lliures

Els nous banyadors, que seran vàlids per últim cop en aquest Mundial de Roma, estan propiciant una cascada de rècords, com el de l'alemany Paul Biedermann, que es va imposar a la final dels 200 metres lliures. Michael Phelps, amb un altre tipus de banyador, es va haver de conformar amb la plata. Va nedar un segon més lent que Biedermann.