Ciclisme

Wiggins s'exhibeix en l'última contrarrellotge i segella la victòria absoluta al Tour de França

Bradley Wiggins es convertirà aquest diumenge en el primer britànic de la història que puja al calaix més alt del podi als Camps Elisis de París. El corredor de l'equip Sky ha segellat el seu primer triomf al Tour de França guanyant la dinovena i penúltima etapa de la ronda francesa, una contrarellotge individual de 53,5 quilòmetres de recorregut entre Bonneval i Chartres. Chris Froome i Vincenzo Nibali completaran el podi final.

Actualitzat
Bradley Wiggins es convertirà aquest diumenge en el primer britànic de la història que puja al calaix més alt del podi als Camps Elisis de París. El corredor de l'equip Sky ha segellat el seu primer triomf al Tour de França guanyant la penúltima etapa de la ronda francesa, una contrarrellotge individual de 53,5 quilòmetres de recorregut entre Bonneval i Chartres.

Wiggins, que partia amb un còmode avantatge a la classificació general, ha fet una autèntica exhibició de potència i ha superat amb contundència els seus dos màxims rivals en la lluita pel triomf absolut, Chris Froome i Vincenzo Nibali, que l'acompanyaran en el podi final a París. El britànic, un autèntic especialista en la lluita contra el cronòmetre, ha volat cap el seu primer Tour i ha guanyat l'etapa amb un temps estratosfèric d'1 hora, 4 minuts i 13 segons, 1 minut i 16 segons millor que Froome i 1 minut i 50 segons d'avantatge sobre Luis León Sánchez, tercer.

A falta de l'última etapa amb la tradicional arribada a París, Wiggins és el virtual vencedor del Tour de França i substituirà en el palmarès l'australià Cadel Evans, que no ha pogut defensar el triomf que va aconseguir en l'edició de l'any passat. El basc Haimar Zubeldia, sisè, ha acabat com el millor ciclista espanyol a la classificació general.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut