Wawrinka ha derrotat el favorit Djokovic en la final (EFE)
Wawrinka no serà als Jocs de Rio per culpa d'una lesió a l'esquena (EFE)
Tenis

Wawrinka derrota Djokovic en la final de Roland Garros, únic torneig del Grand Slam que no ha guanyat el serbi

Novak Djokovic segueix sense poder inscriure el seu nom en la llista de guanyadors de Roland Garros. Un sòlid Stanislas Wawrinka l'ha derrotat en la final del gran torneig sobre terra batuda.

El torneig de Roland Garros se li segueix resistint a Novak Djokovic. El serbi no ha pogut afegir al seu palmarès un primer triomf en l'únic torneig del Gran Slam que encara no ha guanyat. El suís Stanislas Wawrinka l'ha derrotat en la final després de 4 sets (6-4, 4-6, 3-6 i 4-6). Aquesta era la tercera final que disputava. Les dues anteriors les va perdre contra Rafael Nadal.

El número 1 del món ha guanyat el primer set gràcies a un trencament del servei del suís en el setè joc. Djokovic ja havia tingut ocasions per prendre-li la iniciativa al seu rival en jocs anteriors. En el segon set, però, Wawrinka ha començat a pressionar el serbi. Les pilotes de trencament eren totes pel número 9 del rànquing que ha guanyat el segon set per 4 a 6.

En el tercer, Djokovic ha intentat variar la dinàmica pujant més a la xarxa, però davant la falta de resultats ha tornat al fons de la pista. Wawrinka s'ha endut aquest set per 3 a 6.  Djokovic semblava reaccionar en el quart set, robant-li el servei al seu rival ja en el segon joc per aconseguir un marcador de 3 a 0. Wawrinka, però, li ha tornat per empatar a 3 aquest parcial. En el novè joc el serbi ha tornat a pujar a la xarxa, però el seu rival ha llegit perfectament la situació per fer-li  el trencament de servei definitiu. En el següent joc, en la segona pilota de partit que ha tingut, el suís ha guanyat el segon Grand Slam de la seva carrera.