Iván Espinosa, secretari general de Vox, amb la petició (EFE)
Iván Espinosa, secretari general de Vox, amb la petició (EFE)
Futbol

Vox demana la suspensió de la final de la Copa del Rei si es xiula l'himne espanyol

Iván Espinosa, secretari general de Vox, ha presentat 60.000 firmes demanant la suspensió de la final de la Copa del Rei si es xiula l'himne espanyol. La vicepresidenta del govern espanyol ha adreçat un missatge als partits "nacionalistes" per intentar evitar la xiulada a l'himne

Actualitzat

Vox, el partit polític nascut el 2013 a partir d'una escissió del Partit Popular, ha presentat 60.000 firmes davant la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) demanant que se suspengui la final de la Copa del Rei entre el F.C Barcelona i l'Athletic Club de Bilbao del dissabte 30 de maig si es xiula l'himne espanyol.

Iván Espinosa, secretari general d'aquesta formació política, que es defineix com a conservadora en l'àmbit social i liberal en temes econòmics, ha lliurat també un escrit on es diu que "xiular un himne propi és un fet insòlit, un insult a un mateix a més de la resta de conciutadans. La llibertat de cadascú s'acaba on comença la dels altres. Per tant, xiular un himne no és un exercici de llibertat sinó un insult als altres". Espinosa també s'ha mostrat partidari de sancionar els clubs per evitar aquesta mena d'actes.

El govern demana no barrejar futbol i política

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres dels divendres, la vicepresidenta i portaveu del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat que no es faci servir la final de la Copa del Rei "al servei de la independència" de Catalunya xiulant el que ha definit com un símbol de tots els espanyols.

La vicepresidenta ha dirigit la seva petició especialment als partits polítics, qüestionada per la possibilitat que plataformes vinculades a ERC impulsin la xiulada. La mà dreta del president Mariano Rajoy ha afirmat que "no tot pot posar-se al servei de la independència, no tot posar-se al servei d'un programa polític molt concret".

Anar al contingut