Sébastien Ogier i el seu copilot, Julien Ingrassia, van celebrar el seu quart Mundial fa tres dies (Reuters)
Motor

Volkswagen, campió de constructors de ral·lis, es retira del Mundial

La marca alemanya ha de retallar les despeses arran del dièselgate. Sébastien Ogier, campió dels quatre últims mundials, ara mateix està sense equip

Actualitzat

Volkswagen Motorsport ha comunicat aquest dimecres una decisió que es comentava des de fa uns dies: la seva retirada del Mundial de ral·lis. No és una pèrdua menor, ja que la firma alemanya és la campiona del Mundial de constructors de les tres últimes temporades. A més, Sébastian Ogier s'ha adjudicat els quatre últims mundials pilotant un Polo.

La firma alemanya ja va sorprendre la setmana passada anunciant la seva retirada del Mundial de resistència, on la seva hegemonia era encara més gran.  Aquestes decisions són conseqüència d'una reducció dràstica de costos de la marca després de l'escàndol dels motors trucats per falsejar el volum d'emissió de CO2, conegut com a dièselgate, que li ha suposat una multa d'uns 13.500 d'euros per part dels Estats Units.

Ogier, un campió sense equip

Amb aquesta decisió es queden sense equip els pilots de la marca, començant pel campió mundial Sébastien Ogier, però també Jari-Matti Lattvala i Andreas Mikkelsen. Citroën, Hyundai, M-Sport i Toyota, els equips presents en el pròxim Mundial, potser els sondegen.  

Anar al contingut