Tour de França

Voeckler s'imposa en solitari en la quinzena etapa i Contador arrabassa el liderat a Andy Schleck

Canvi de líder al Tour de França. El francès Thomas Voeckler s'ha imposat en solitari en la quinzena etapa, amb final a Bagnères-de-Luchon. A 22 quilòmetres per al final, Andy Schleck ha tingut una avaria mecànica -li ha saltat la cadena de la bicicleta- i Alberto Contador ho ha aprofitat per atacar. El luxemburguès ha intentat retallar distàncies però ha entrat a la meta 39 segons després que el de Pinto. Per tant, el corredor de l'Astana és el nou líder amb 8 segons d'avantatge respecte a Schleck. Samuel Sánchez ocupa la tercera plaça a la general i Joaquim Rodríguez continua vuitè.

Actualitzat
En la segona etapa dels Pirineus, disputada entre Pamiers i Bagnères-de-Luchon, de 187,5 quilòmetres, Andy Schleck ha tingut una avaria mecànica a 1.500 metres de coronar el port de Bales, i Alberto Contador, acompanyat per Samuel Sánchez i Denis Menchov, n'ha tret profit per llançar un atac i eixugar els 31 segons que el luxemburguès tenia en la classificació general.

El fet que ningú esperés el fins avui líder ha obert un debat sobre si els seus rivals l'haurien d'haver esperat o no. El de Pinto assegura que no s'ha adonat que Schleck tenia un problema amb la cadena de la bici. Un mite del ciclisme, com el cinc vegades campió del Tour Bernard Hinault, ha recomanat irònicament a Schleck que "aprengui a fer servir els canvis de la bicicleta". En canvi, Andy ha assegurat, en clara al·lusió a Contador, que no li agradaria guanyar el Tour "amb coses com aquesta". A més, el luxemburguès ha anunciat "venjança" per a les pròximes jornades.

En definitiva, la Grande Boucle sembla animar-se definitivament. Aquest dimarts, en la setzena etapa, els corredors hauran de superar el mític Tourmalet i un altre port digne de la ronda francesa, l'Aubisque.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut