Ciclisme

Voeckler (Europcar) s'apunta l'etapa reina del Tour, i Wiggins (Sky) defensa amb solvència el mallot groc

El ciclista francès s'ha exhibit en l'ascensió al Peyresourde, últim dels quatre ports de la jornada, i ha deixat sense opcions els seus companys d'escapada. Entre els favorits, Vincenzo Nibali (Liquigas) ha estat l'únic que ha gosat atacar Bradley Wiggins (Sky), però el britànic ha defensat el mallot groc amb solvència.

Actualitzat
Thomas Voeckler (Europcar) ha guanyat la 16a etapa del Tour, considerada la reina d'aquesta edició. El ciclista francès s'ha exhibit en l'ascensió al Peyresourde, últim dels quatre ports de la jornada, i ha deixat sense opcions els seus companys d'escapada. Entre els favorits, Vincenzo Nibali (Liquigas) ha estat l'únic que ha gosat atacar Bradley Wiggins (Sky), però el britànic ha defensat el mallot groc amb solvència.

Segon triomf parcial de Voeckler, que ha tornat a mostrar el seu repertori de gesticulacions de cara a la galeria en la meta de Bagnères-de-Luchon. Però a "le Chouchou" (apel·latiu amb què el coneixen els aficionats francesos) ningú li pot negar els mèrits exhibits en l'etapa reina. Ha agafat l'escapada bona de la jornada i ha coronat per davant els quatre ports de l'etapa (Aubisque, Tourmalet, Aspin i Peyresourde). En l'última ascensió ha protagonitzat un atac demolidor que ningú ha pogut respondre.

Bradley Wiggins, amb l'ajuda del seu company Chris Froome, han mantingut a ratlla els adversaris de la general. Només Nibali li ha buscat les pessigolles, però finalment tots tres han arribat junta a la meta, a 7'09'' del guanyador. A gairebé un minut, la resta de la zona noble de la classificació, excepte un decebedor Cadel Evans, que ha cedit gairebé 5 minuts a Wiggins i cau a la 7a plaça de la general. El basc Haimar Zubeldia (RadioShack) ha aprofitat el baix rendiment de l'australià per pujar a la 5a plaça.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut