Ciclisme

Voeckler (Europcar) guanya la 10a etapa del Tour i Wiggins (Sky) manté el mallot groc sense problemes

Primer escull alpí salvat sense incovenients per Wiggins. El mallot groc del Tour no ha patit i manté el seu avantatge a la general. La 10a etapa l'ha guanyada el francès Voeckler (Europcar), que ha estat el més fort de l'escapada de la jornada.

Actualitzat
Primer escull alpí salvat sense incovenients per Bradley Wiggins (Sky). El mallot groc del Tour no ha patit i manté el seu avantatge a la general. La 10a etapa l'ha guanyada el francès Thomas Voeckler (Europcar), que ha estat el més fort de l'escapada de la jornada.

El port del Grand Colombier, un fora de categoria, era el principal obstacle alpí durant els 194 quilòmetres que separaven Mâcon i Bellegarde-sur-Valserine. La distància a la meta feia pensar que el gran grup consentiria una escapada i així ha estat. 25 ciclistes l'han conformat i 5 escollits han arribat junts als últims quilòmetres. El més fort ha estat Voeckler, que, amb sang freda, ha esperat el moment precís per atacar i deixar sense opcions l'italià Scarponi i el murcià Luis León Sánchez.

Els favorits s'han respectat en l'ascens del Grand Colombier i només Nibali, en el descens, ha posat a prova Wiggins. L'italià ha obert forat, però la fortalesa de l'equip Sky ha anat retallant la diferència fins atrapar-lo. El grup dels millors ha arribat a la meta a 3 minuts i 16 segons de Voeckler. Wiggins manté el seu marge d'un minut i 53 segons sobre Cadel Evans.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut