Vitali Mutkó ocupava el càrrec des del 2008 (Reuters)
Esports

Vladímir Putin relleva Vitali Mutkó com a ministre d'Esports rus

Vitali Mutkó, en el càrrec des del 2008 i esquitxat per l'escàndol de dopatge d'estat a l'esport rus, serà substituït pel seu viceministre, Pàvel Kolobkov, campió olímpic, mundial i europeu d'esgrima

Actualitzat

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha rellevat avui com a ministre d'Esports Vitali Mutkó, assenyalat com a principal responsable dels escàndols de dopatge en l'esport rus. Mutkó, en el càrrec des del 2008, serà substituït pel seu viceministre, Pàvel Kolobkov, campió olímpic, mundial i europeu d'esgrima.
  
Mutkó, que també ostenta la presidència de la Unió de Futbol de Rússia (UFR), assumirà a partir d'ara el càrrec de viceprimer ministre del govern d'assumptes relacionats amb l'esport, la joventut i el turisme. En principi, en el seu nou càrrec, Mutkó s'encarregarà de supervisar l'organització de la Copa Confederacions del 2017 i el Mundial de futbol del 2018.

Col·laborador de Putin des de fa un quart de segle i antic president del Zenit de Sant Petersburg, Mutkó ha estat molt criticat en els últims mesos a la premsa internacional a causa de les acusacions de dopatge d'estat abocades contra Rússia i que van provocar l'exclusió dels atletes russos dels Jocs Olímpics de Rio.

Anar al contingut