Ciclisme

Vinokurov s'imposa en l'última crono i és el guanyador virtual de la Vuelta 2006

Aleksandr Vinokurov és el virtual guanyador de la Vuelta a Espanya 2006. El kazakh de l'equip Astana ha celebrat el seu 33è aniversari amb una nova victòria en la penúltima etapa, una contrarellotge individual de 27,5 quilòmetres amb final a Rivas Vaciamadrid que ha servit per decidir el podi final d'aquesta edició. Vinokurov ha fet un temps de 33 minuts i 39 segons, sis segons menys que Samuel Sánchez, que ha acabat en una magnífica segona posició. La tercera plaça ha estat per a Alejandro Valverde, que finalment acabarà segon de la classificació general. L'últim esgraó del podi l'ocuparà el també kazakh Andrei Kaixexkin, que ha pogut mantenir el seu avantatge sobre Carlos Sastre.

Actualitzat

Aleksandr Vinokurov ha confirmat que és l'home més fort de la Vuelta i que aquest diumenge es proclamarà vencedor final al passeig de la Castellana de Madrid.

El kazakh ha sortit amb calma, cedint fins i tot alguns segons a Alejandro Valverde, però de mica en mica ha anat accelerant el ritme per eliminar qualsevol possibilitat de dubte i per anul·lar qualsevol il·lusió que pogués tenir el ciclista murcià.

Vinokurov ha matat tres ocells d'un tret: ha celebrat amb victòria el seu 33è aniversari, s'ha adjudicat la tercera etapa en aquesta Vuelta i ha sentenciat la classificació general. Valverde s'ha defensat bé, però, avui per avui, el kazakh encara és millor que ell en l'especialitat de contrarellotge, i ha acabat cedint-li 19 segons, que han ampliat fins a un minut i 12 segons la diferència en la general.

El cap de files de l'Illes Balears pujarà al segon graó del podi, al costat d'un altre kazakh, Andrei Kaixexkin, que ha mantingut la tercera plaça tot i la bona actuació de Carlos Sastre. També s'ha de destacar l'extraordinària contrarellotge que ha fet Samuel Sánchez, que només ha cedit sis segons a Vinokurov en els 27 quilòmetres de la contrarellotge i s'ha quedat a un pas de la victòria d'etapa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut