Ciclisme

Vinokurov es refà del desgast a Mende amb un triomf en la 13a etapa del Tour

Aleksandr Vinokurov ha tret l'orgull, tot el caràcter, tot el geni que porta dins per aconseguir un important triomf al Tour de França. Després del polèmic desenllaç de la 12a etapa, en què va quedar-se a només un pas de la victòria en favor d'Alberto Contador, el kazakh ha tornat a donar el millor de si mateix per, ara sí, aprofitar la lleu cota de Saint-Ferreól per culminar en solitari els 195 quilòmetres de la 13a etapa i sumar així el seu primer triomf en el Tour d'enguany. Aquest és el primer èxit de Vinokurov en la ronda francesa des del 2005.

Actualitzat
L'atac de Contador a Schleck en l'ascens a Mende va dinamitar l'escapada de Vinokurov i va privar el kazakh d'un triomf que el ciclista buscava amb insistència. Però malgrat l'esforç en l'etapa anterior, el combatiu ciclista de l'Astana ha trigat només un dia a llançar un nou atac camí de la victòria. L'aposta li ha sortit rodona i, finalment, Vinokurov ha pogut imposar-se després d'una bona estratègia d'equip. 

El pilot ha neutralitzat l'escapada de tres corredors -entre ells, el català Juan Antonio Flecha- a deu quilòmetres per al final i quan ha començat el lleu ascens al coll de Saint-Ferreól diversos ciclistes han intentat l'aventura en solitari. Davant del desconcert l'atac bo ha estat el de Vinokurov, que davant la passivitat del gran grup ha arrencat un avantatge que ha esdevingut definitiu. Alberto Contador ha treballat perquè el pilot no coordinés la caça i provoqués una arribada a l'esprint, i això ha estat fonamental perquè el ciclista kazakh creués en solitari la línia de meta.

De cara a la general, la primera victòria de l'Astana en el Tour 2010 no ha motivat cap canvi significatiu. Serà a partir de diumenge, amb l'entrada als Pirineus, quan Contador i els seus companys iniciïn la conquesta del mallot groc contra Andy Schleck.
   
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut