Vincenzo Nibali, amb la "maglia rosa" (EFE)
Vincenzo Nibali, amb la "maglia rosa" (EFE)
Ciclisme

Vincenzo Nibali es proclama a Torí guanyador del Giro per segona vegada a la seva carrera

Com ja es tradició a les grans voltes, no hi ha hagut canvis en els primers llocs de la classificació general del Giro a l'última etapa i l'ítalià, que es va posar líder dissabte, ha sumat el segon Giro al seu palmarès

Actualitzat

Vincenzo Nibali (Astanà) s'ha coronat a la meta de Torí com el guanyador del Giro del 2016, el segon de la seva carrera després de l'aconseguit el 2013. L'italià, que també té al seu palmarès un Tour de França (2014) i una Vuelta a Espanya (2010), ha cimentat el seu triomf en les dues etapes de muntanya dels Alps de divendres i dissabte, on va recuperar els 4 minuts i 43 segons que cedia al llavors líder, Steven Ruijswijk (Lotto-Jumbo).

La vintena i última etapa, de 150 quilòmetres amb sortida des de Cuneo, no ha modificat la classificació, com és tradició a les grans voltes. Durant el recorregut, els guanyadors dels diferents mallots han pogut gaudir i felicitar-se pel seu èxit, tot i la pluja de la primera part del dia. La disputa pel triomf d'etapa no ha començat fins pràcticament l'arribada a Torí, on els ciclistes havien de fer vuit voltes a un circuit.

Maarten Tjanllingii i Jos van Emden, tots dos del Lotto Jumbo, han saltat per intentar evitar un triomf dels velocistes. No ho han aconseguit i a l'esprint final el primer ha estat l'italià Giacomo Nizzolo (Trek), el vencedor també de la classificació per punts, però ha estat desqualificat i el triomf se l'ha adjudicat l'alemany Nikias Arndt (Giant-Alpecin).

Nibali, que ha fet aquesta última etapa amb una bicicleta rosa, ocuparà el lloc més alt del podi acompanyat del colombià Esteban Chaves (Orica) i el murcià Alejandro Valverde (Movistar). El navarrès Mikel Nieve ha estat el guanyador de la classificació de la muntanya.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut