Natació

Villaécija guanya el bronze als 800 metres lliures del Campionat d'Europa a Hèlsinki

La nedadora catalana del Club Natació l'Hospitalet Erika Villaécija ha guanyat la medalla de bronze en la prova dels 800 metres lliures amb un temps de 8 minuts 20 segons 9 centèsimes, al Campionat d'Europa de Natació en piscina curta que es disputa a Hèlsinki. La guanyadora de la prova ha estat la francesa Laure Manaudou, que ha complert els pronòstics, seguida de la russa Anastasia Ivanenko. És la segona medalla de la delegació catalana, després de l'or que va guanyar dijous Eduard Lorente als 50 lliures.

Actualitzat

Nedant com en ella és habitual, de menys a més, la nedadora del Club Natació l'Hospitalet, Erika Villaécija, ha aconseguit la medalla de bronze en la prova del 800 metres lliures als europeus de piscina curta que es disputen fins diumenge a Hèlsinki. La prova ha tingut una clara dominadora, la francesa Laure Manadou, que fins als 750 metres ha anat a ritme de rècord del món. Finalment, ha marcat un registre de 8 minuts 12 segons i 24 centèsimes, un segon per damunt de la seva plusmarca mundial. Villaécija ha acabat amb un crono de 8 minuts 20 segons i 9 centèsimes, i s'ha quedat a poc menys de dos segons del rècord d'Espanya.

La nedadora barcelonina, de 22 anys, ha començat a guanyar la medalla de bronze quan s'havia superat la meitat de la prova. Nedant pel carrer dos ha superat els 400 metres en cinquena posició, però en passar pels 550 ja havia superat la italiana Federica Pellegrini. El quart lloc l'ha mantingut fins al darrers 50 metres. Ha estat aleshores quan ha començat l'atac final per superar l'anglesa Rebecca Adlington. Un cop superada l'anglesa, la plata era ja un objectiu impossible, ja que l'avantatge que li duia la russa Anastasia Ivanenko era molt gran. Després d'un any que no estat el més brillant per a Erika Villaécija, aquesta medalla de bronze marcarà un punt d'inflexió en la seva trajectòria que té com a principal fita el mundial que es farà el mes d'abril de l'any vinent a Melbourne.

En els 800 metres lliures femenins, la també catalana Mireia Belmonte ha acabat dotzena amb un temps de 8 minuts 40 segons 62 centèsimes.

Per la seva banda, Edu Lorente ha quedat fora de la final de les sèries dels 100 metres lliures, després d'ocupar el lloc 22 amb un temps de 49 segons 9 centèsimes, ja que només es classifiquen els setze millors.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut