Victòries de l'Atlètic de Madrid, Vila-real i Getafe a la UEFA, però derrota del Saragossa

Atlètic de Madrid, Vila-real i Getafe van sumar la victòria en els respectius partits d'anada de l'última ronda de la Copa de la UEFA abans de la fase de lligueta. Els matalassers van retornar a Europa set anys després amb un 4-0 davant l'Erciyesspor turc. L'equip de la Plana va superar el BATE Borisov (4-1). I els de Laudrup van guanyar el Twente amb un gol en l'últim sospir d'Uche (1-0). L'altre representant de la Lliga espanyola, el Saragossa va caure per la mínima al camp de l'Aris de Salònica (1-0).

Atlètic de Madrid, 4 - Erciyesspor, 0

Set anys després, l'Atlètic de Madrid va retornar a Europa amb una contundent victòria davant el desconegut Erciyesspor. Tot i això, el triomf clar no va acabar de convèncer l'afició matalassera davant un equip que juga a la segona divisió de Turquia i que debuta en competicions internacionals. I és que des dels minuts inicials es va poder veure que el modest visitant no havia de suposar cap perill per als de Javier Aguirre. Ben aviat, al minut 12, Mista va obrir el marcador de la golejada. Cinc minuts després, Diego Forlán va fer el segon. Amb aquest resultat es va marxar al descans. Ja en els últims minuts del segon temps, Luis García, en dues ocasions, va sentenciar el partit. José Manuel Jurado va ser substituït per un esquinç al turmell esquerre i en el seu lloc va entrar Simao Sabrosa.

Getafe, 1 - Twente, 0

Al Coliseum Alfonso Pérez, Michael Laudrup va tenir l'honor de sumar el primer triomf de la temporada a Europa. El gol, però, l'únic del partit es va fer esperar. En l'últim sospir el nigerià Uche va transformar el gol de la victòria del conjunt madrileny davant el Twente holandès. El partit va tenir poca història més. Aquesta victòria ha de permetre als de Laudrup aixecar el cap, després de sumar només un punt de nou possibles en el campionat de Lliga.

Aris de Salònica, 1 - Saragossa, 0

El Saragossa va perdre per la mínima en la seva visita al complicat camp de l'Aris de Salònica. Els grecs van inaugurar molt aviat el marcador. Només s'havien jugat set minuts de partit quan Papadopoulos va fer l'únic gol del matx. Al conjunt de Víctor Fernández li va faltar encert en els metres finals, tot i que va tenir ocasions molt clares sobretot en el primer temps, però que van topar amb un Costas Chalkias molt ben col·locat sota els pals. Els aragonesos van acabar pagant el joc lent i previsible. L'eliminatòria es decidirà en el partit de tornada a La Romareda.

Vila-real, 4 - BATE Borisov, 1

El Vila-real va fer valer la seva superioritat i va golejar el BATE Borisov, que arribava a la Copa de la UEFA, després de caure eliminat a la tercera ronda de la fase prèvia de la Lliga de Campions davant l'Steaua de Bucarest. Els de la Plana van albirar de bon principi que la victòria es quedava a El Madrigal. Nihat al minut 5 ja va fer la primera diana i, al minut 17, Senna va fer el segon gol. Ja en la represa, Nihat, altra vegada, va superar el porter del conjunt bielorús i va fer el tercer. Tomasson va arrodonir per als de Pellegrini amb el quart. L'equip bielorús, però, no es va rendir i no va desaprofitar l'oportunitat de fer el gol de l'honor. Va ser obra de Zhavnerchik, al minut 67.

La tornada de l'eliminatòria prèvia a la lligueta es jugarà el proper 4 d'octubre.