Victòria soferta del Barça davant l'Estrella Roja que el classifica per als quarts de final (73-77)

Els blaugrana s'han classificat de forma matemàtica per als quarts de final de l'Eurolliga després d'un partit molt complicat contra l'Estrella Roja de Belgrad (73-77)

El Barça s'ha classificat per als quarts de final després de la treballada victòria davant de l'Estrella Roja i la derrota del Zalgiris a la pista del Maccabi. L'equip serbi, amb aquesta derrota, pràcticament s'acomiada de l'Eurolliga (73-77).

Ambient infernal al Kombank Arena amb 20.000 seguidors serbis esperonant el seu equip des del primer minut. Al parquet, el partit ha començat d'allò més igualat, els blaugrana no s'han deixat intimidar per un Estrella Roja que ha sortit a plantar cara. 15-15 al final del primer quart.

El segon quart, però, els homes de Xavi Pascual han fet un pas endavant de la mà d'un inspirat Nachbar, 2 triples de 2 intents, i un eficient Satoransky, màxim anotador dels blaugrana fins al moment. Els serbis, liderats pel gegant Marjanovic, han sabut retallar distàncies i plantar-se amb un 32-37 a l'equador del partit.

L'Estrella Roja, però, ha sortit molt fort al tercer quart i s'ha posat al davant en el marcador per primer cop, moment que els blaugrana s'han deixat endur pels nervis i això s'ha traduït en un seguit de desencerts que han posat als de Belgrad amb un avantatge de sis punts. Thomas i Huertas han tornat l'efectivitat als blaugrana i han escurçat distàncies al final del tercer quart (50-48).

El partit no s'ha acabat de trencar fins a la recta final. L'encert de Navarro en els tirs lliures i els triples i les recuperacions d'Oleson han arribat a obrir un forat de sis punts d'avantatge per als blaugrana. De nou, però, els serbis han tornat a entrar en el partit i l'ombra de la pròrroga ha planat per uns instants, sobretot després de dos espectaculars triples de Blazic. El resultat final, 73-77, és exactament el mateix que avui fa 30 anys va donar la Recopa d'Europa contra el Zaugiris de Kaunas. Victòria del Barça i cop d'autoritat per estar als quarts de final de l'Eurolliga.